Sport
IGRAČI VEĆ MISLIMA U STOCKHOLMU

Matej Ašanin: U polufinalu najviše bih želio Sloveniju
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
Odradili su hrvatski rukometaši i pretposljednju utakmicu u Austriji. Predstoji im još ogled sa Španjolskom kojim se odlučuje o osvajanju prvoga mjesta. Slijedi put u Stockholm koji je već u mislima našim rukometašima. Ne mogu hrvatski igrači i izbornik izbjeći priče o polufinalu. Uostalom, Lino Červar već je ranije otkrio kako se potencijalni suparnici analiziraju. No, ono što zasad većina njih izbjegava jesu želje o suparniku u polufinalu.


- U polufinalu, vidjet ćemo što će biti. Igramo sjajnu obranu, ali treba će nam još bolja, jednako kao i napad. Uvijek može bolje. Ono što želim je da iz Beča otputujemo kao pobjednici. Protiv Španjolske nismo pod pritiskom, želimo nastaviti naš niz, ali najvažnija je igra. Mislim da bi naša pobjeda bila sjajna uvertira za nastavak - rekao je Lino Červar.


Marko Mamić, strijelac pet pogodaka Česima, također je izbjegao pitanje o mogućem suparniku u polufinalu.


- Nema smisla nagađati koja će ekipa doći s druge strane, sve je otvoreno, sve ekipe na istoj su razini. Svejedno je tko dođe. Mi svi skupa moramo biti zadovoljni onim što smo napravili.


Želje nema ni Luka Stepančić, strijelac posljednjeg pogotka koji je i donio pobjedu Hrvatskoj protiv Češke.


- Prvo, i najvažnije, što kvalitetnije odigrati utakmicu sa Španjolskom. Ne vrijedi kalkulirati niti ćemo birati suparnika. Najvažnija je naša igra - rekao je naš desni vanjski koji je od udarne hrvatske sedmorke najviše minuta proveo u igri protiv Češke.


Zato je Matej Ašanin uspješno zamijenio Marina Šegu. Vratar PPD-a Zagreb bio je konkretniji u odgovoru na pitanje koga želite za suparnika u polufinalu?


- U polufinalu radije bih Sloveniju, ali moramo biti prvi u grupi da bismo išli na drugoga iz one grupe. Najvažnije je da smo mi mlađi dobili priliku i osjetili taj adrenalin. Dobar je ovo osjećaj, pobijedili smo, a poslije je sve na izborniku koji će procijeniti kako rasporediti snage u daljnjem tijeku natjecanja - rekao je pričuvni hrvatski vratar.


Veću minutažu i to na njemu ne baš prirodnoj poziciji srednjeg vanjskog dobio je Josip Šarac.
- Nadam se da sam dobro odigrao srednjeg vanjskog, premda sam igrač za kojeg srednji vanjski stvaraju priliku. Nadam se da smo se mi rezervni igrači prezentirali u što boljem svjetlu - zaključio je mladi hrvatski vanjski igrač. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike