Sport
KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Sporazumni raskid ugovora između “brokera” i kapetana Nikole Turalije
Objavljeno 13. prosinca, 2019.

Spremaju se košarkaši Vrijednosnica Osijek za subotnji derbi protiv Cibone u Gradskom vrtu, a uoči dolaska najtrofejnijeg hrvatskog kluba dogodile su se neke promjene u svlačionici Osječana.

U njoj više ne stanuje Nikola Turalija, kapetan i igrač s najdužim stažem među "brokerima". Iz VROS-a je stiglo kratko priopćenje u kojem se navodi da je došlo do sporazumnog raskida ugovora, koji je vrijedio još sezonu i pol. Kao razlog raskida navedeno je obostrano nezadovoljstvo. Nije tajna da je trener Domagoj Kujundžić bio nezadovoljan učinkom i odnosom 25-godišnjeg centra, koji je prošlu sezonu gotovo cijelu propustio zbog ozljede, a i u tekućoj sezoni Turalija ima zdravstvenih tegoba, stoga nije bio često u rotaciji trenutno petoplasiranog sastava HT Premijer lige. U šest utakmica je igrao osam minuta u prosjeku, te imao učinak od dva poena i tri skoka po utakmici.

- Između mene i trenera nije vladao kvalitetan odnos, a to traje već duže vrijeme. Trener je imao svoje zamjerke, ja sam bio nezadovoljan tretmanom i minutažom, stoga je sporazumni raskid najbolje rješenje. Odluka nije bila laka, dugo sam ovdje, dobio sam čast biti i kapetan. No kada obje strane nisu zadovoljne, onda nema smisla nastavak suradnje - komentirao je Turalija, koji je čvrst momak, kako na parketu, tako i izvan njega. Prelomio je i odlučio i nakon osam godina nema ga u seniorskom pogonu "brokera". Bio je član prve momčadi dok je klub bio u Dardi, rastao je s njima i nakon dolaska u Osijek, ali sreću će potražiti negdje drugdje. Zasad nema plan gdje će nastaviti karijeru, jer sve ovo se ipak naglo dogodilo, ali će se posvetiti fakultetskim obvezama, naime, Turalija je na petoj godini Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

Turaliju će u kapetanskoj ulozi zamjeniti Robert Kujundžić, koji će momčad predvoditi u subotu protiv "cibosa".

N. Benčina
KUGLICE U KUPU PONOVO NISU BILE NAKLONJENE
Jučer je obavljen i ždrijeb 3. kruga Kupa Krešimir Ćosić, u koji se uključuju i premijerligaši. Kuglice ponovo nisu bile naklonjene Vrijednosnicama Osijek, koje su u osmini finala dobile najtežeg mogućeg protivnika. Sredinom siječnja sljedeće godine u Gradski vrt stiže sedmerostruki pobjednik ovog natjecanja i aktualni prvak, Cibona. Prošle sezone “brokeri” također nisu imale sreće, a tada su izvukli Cedevitu, koja je i osvojila Kup. Ostali parovi 3. kruga: Alkar - Zadar, Dubrava Furnir - Gorica, Zabok - Split, Pula 1981 - Adria Oil Škrljevo, Omiš Čagalj Tours - Hermes Analitica i Jazine Arbanasi - Sonik Puntamika.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike