Sport
OSVRT NA 17. KOLO HT PRVE HNL

Bijelo-plavi su opet na krivi način pokušali privesti susret kraju
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
Rijeka brutalno prekinula Hajdukov niz na Poljudu
Derbi 17. kola HT Prve HNL odigran je na Poljudu između Hajduka i Rijeke. Splićani su susret dočekali s respektabilnim nizom od 12 uzastopnih domaćih pobjeda u prvesntvu, ali Rijeka uopće nije bila impresionirana. Otkako su na Rujevici “preuredili” svlačionicu nekim otkazima, lice riječke momčadi posve je drukčije, a na svojoj koži osjetio je to i Hajduk. Riječani su baš brutalno prekinuli taj dugi domaći Hajdukov niz trijumfa pobijedivši na Poljudu sa 4:0! Rezultat će zavarati jer Hajduk je dvaput pogađao okvir vrata, a raspao se u posljednjih sedam minuta kada je primio tri pogotka. Proklizavanje prvog pratitelja na ljestvici spremno je dočekao Dinamo. “Modri” su svoj posao u Puli odradili rutinski iako po rezultatu (2:1) možda to neće izgledati tako. No momčad Nenada Bjelice imala je 2:0, a Istra 1961 je zabila tek počasni pogodak u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca. Dobar posao je napravila i Lokomotiva, koja je posve “razmontirala” izravnog suparnika u borbi za Europu, Goricu. Čistih 4:0 sa po dva pogotka u svakom poluvremenu u cijelosti prikazuju dominaciju “lokosa” u toj utakmici. Jedini koji opet nije bio spreman iskoristiti priliku koja se pružila za primicanje drugom mjestu bio je - Osijek. Bijelo-plavi su remizirali protiv slabašnog Varaždina (1:1) i tako nastavili svoju katarzu na gostovanjima ove jeseni. Vodili su, ali opet su na krivi način pokušali privesti susret kraju. Nisu tražili drugi pogodak, nego su čuvali minimalnu prednost koju na kraju nisu sačuvali. I sad je Osijek spuznuo na peto mjesto, ali gužva od drugog do šestog mjesta sve je veća jer su momčadi nagurane u samo šest bodova. Bitka za to drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka te za ostale europske pozicije bit će itekako žestoka do samog kraja sezone. Za kraj smo ostavili derbi začelja u kojem je Slaven Belupo s tri laka komada kući ispratio Inter Zaprešić i tako se učvrstio na sedmom mjestu s već pristojih sedam bodova prednosti pred posljednjeplasiranim Zaprešićanima.

Bilo je ovo iznadprosječno kolo po efikasnosti jer je postignuto 16 pogodaka, ili 3,2 do utakmici. Što se posjećenosti tiče, pet susreta na stadionima je gledalo 18.703 gledatelja, od kojih je samo na derbiju Hajduk - Rijeka bilo 13.605, što je znatno popravilo prosjek cijelog kola, koji iznosi 3740 i pripada u “zlatnu sredinu” jesenskog dijela sezone.
Dalibor Keler
 
Rezultati by SofaScore
18.703

ljudi bilo je na pet stadiona u ovom kolu
Rezultati 17. kola
Slaven Belupo - Inter Zaprešić 3:0, Lokomotiva - Gorica 4:0, Varaždin - Osijek 1:1, Istra 1961 - Dinamo 1:2, Hajduk - Rijeka 0:4.
16
pogodaka postignuto je u 17. kolu HT Prve HNL
Najčitanije iz rubrike