Sport
HUMANITARNA UTRKA

Od Picassa u đir gradom trčanjem
Objavljeno 30. studenog, 2019.
Lani je bilo vrlo uspješno, pa su organizatori nakon tog prvog izdanja odmah najavili - ovo će postati tradicionalna utrka za Dan grada Osijeka. I doista, priča humanitarne utrke pod imenom "Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre" ide dalje. Sutra (nedjelja) na programu je drugo izdanje utrke koja će prema svemu sudeći okupiti više od 500 trkačica i trkača iz Slavonije, ali i iz ostalih dijelova Hrvatske, a prema riječima organizatora stiže i nekoliko natjecatelja iz inozemstva.


Start utrke je u nedjelju u 14 sati ispred spomenika Picassu na promenadi, a postoje tri trase, najkraća od dva kilometra koju doista svatko može istrčati, a trčat će se i dionica od pet te deset kilometara. Kod spomenika Picassu je start i cilj svih triju utrka.


- Ova utrka na dva kilometra predviđena je za djecu i trkače početnike (djeca, roditelji, treneri, bake, djedovi…), a kreće točno u 14 sati. Samo nekoliko minuta kasnije je i zajednički start utrka na pet i deset kilometara. Za sada imamo veliki broj prijava, a svatko tko želi trčati, može se za utrku prijaviti pola sata prije starta - kaže organizator "Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre" Igor Delač, koji je ogledni primjer koliko redovita rekreacija i aktivnost dobro dođu.


- Bio sam antisportaš, ali u jednom trenutku tijelo je tražilo da se pokrenem. Na svoju sreću pokrenuo sam se i postao ovisnik o trčanju. Aktivnost je odlična za zdravlje i psihu, a ovaj događaj je dvostruki dobitak, spoj ugodnog i korisnog. Trčiš u prirodi, što je iznimno zdravo i usput skupljaš novac za one kojima je potrebno. Upustio sam se u ovu organizaciju, ali naravno ništa ne bih mogao bez mojih vjernih suradnika AK Slavonija-Žito, Ferivija, Jamnice, Crvenog križa, Grada Osijeka, brojnih volontera... - dodao je Delač te naglasio kako će sav prihod od utrke biti darovan Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek.
"Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre" hvalevrijedan je projekt i tko god je slobodan u nedjeljno popodne neka dođe do promenade i postane dio ove humanitarne i lijepe priče. I. Liović
Sav prihod od utrke bit će darovan Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek
500

i više trkačica i trkača očekuje se u nedjelju na promenadi
Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike