Sport
ČEPIN SLAVIO POKRAJ SVOJE ULJARE

Niz neporaženosti idu nastaviti u Našicama
Objavljeno 20. studenog, 2019.

Nakon dva uzastopna remija (Zrinski i Vukovar 1991) nogometaši Čepina imali su zadatak na domaćem jesenskom oproštaju upisati pobjedu. I upisali su je.

Tri boda nisu bila imperativ, ali je navijačima trebalo ostaviti proljetnu pozivnicu u sučeljavanju s Đakovčanima, koji su pokraj Uljare pokazali zasluženost obitavanja u gornjem dijelu tablice, ali su kući otišli s porazom od 2:1. Đakovčki nogometaši su se otvoreno suprotstavili sastavu trenera Igora Totha, koji je u nedjelju zadržao koncentraciju u presudnim trenutcima te pogodcima probuđenoga Luke Batarilo-Ćerdića zadržao bodove pokraj svoje Uljare, a taj puni plijen je čepinske "zelene" promovirao na treću poziciju u Trećoj HNL "Istok". Ta je pobjeda itekako dobrodošla, posebice u kontekstu prethodnoga gubitka četiriju bodova, s kojima su se Čepinčani mogli nadati zimovanju na vrhu, jer su vrlo dobro parirali tandemu ispred sebe.

- Ponovo se pokazalo da u izjednačenom natjecanju moraš odigrati susret na granici mogućnosti kako bi došao do uspjeha. Nedjeljni smo, držim, zaslužili upravo za taj pogodak više protiv organizirane i poletne Đakovo Croatije, koja se nije došla braniti. Naprotiv, igrala je otvoreno i napadački. Stoga vjerujem da su gledatelji kući otišli zadovoljni, naročito jer smo pobijedili i domogli se treće pozicije. Neće biti neskromno reći da tu otprilike, pri vrhu poretka, po kvaliteti i pripadamo, čemu treba dodati da sigurno nismo dosegnuli svoj zenit - pričao je Pavo Grgić, koji se standardizirao u udarnoj čepinskoj momčadi i drži visoku razine igre. Za završetak polusezone ona može dobiti prilično solidnu ocjenu, koju će trebati ponoviti u subotu u Našicama, kamo Čepin ide braniti netom stečenu treću poziciju.

- Odigramo li kako znamo, možemo pobijediti svakoga u konkurenciji. Sastav NAŠK-a je znatno ispod nas, ali je nedvojbeno sposoban zakinuti nas za nešto ako ne budemo pravi. U međuvremenu je upisao dvije pobjede i pritom imao čiste mreže, tako da je jasno da im je samopouzdanje naraslo te da će nastojati zaključnom pobjedom razveseliti svoje pristaše. Vjere u sposobnosti ne nedostaje i u našem taboru, pa vjerujem da ćemo na zimsku stanku otići neporaženi, kao u prethodnih pet etapa - optimistično je zaključio taj desni bočni igrač u kompaktnoj Tothovoj momčadi.

Dražen Lekšan
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike