Sport
NK BELIŠĆE

Agatić: Svejedno kome zabiješ, važna je pobjeda
Objavljeno 7. studenog, 2019.

Uoči prvenstva momčad Belišća najavila je visoke ambicije u Trećoj HNL "istok", pričalo se o samom vrhu tablice i pokušaju ulaska u viši rang. I krenulo je savršeno, Belišćani su odmah u 1. kolu u Pleternici pobijedili Slaviju i pokazali kako te velike najave imaju pokriće.

No idila nije dugo trajala. Kako je prvenstvo odmicalo, "crvenima" nije išlo baš najbolje. Kod kuće su pobjeđivali sve redom, ali u gostima su ostali na samo jednoj pobjedi, onoj uvodnoj u Pleternici. Prosipanje bodova u gostima osjetilo se i u ukupnom poretku gdje je momčad Davora Rupnika zaostala za sastavima sa samog vrha. I onda se dogodio "Jurjevac" gdje su Belišćani prošle subote eksplodirali i upisali najuvjerljiviju ovosezonsku pobjedu, i to kod Zrinskog koji na svojoj "Bari" vrlo rijetko gubi. Konačnih 0:7 je pobjeda za naklon. Tko god je igrao na jurjevačkoj "Bari", zna koliko je tamo teško zabiti domaćinu pogodak, a kad im "podariš" sedam, to je onda stvarno pothvat. Prije dolaska Belišćana Zrinski je ove jeseni na svom travnjaku imao svih pet pobjeda, i to bez primljenog pogotka.

Domaćine je u subotu načeo Luka Agatić koji je ovoga ljeta iz Čepina stigao u Belišće i čini se da mu je trebalo neko vrijeme da namjesti nišanske sprave. U prvih 45 minuta u Jurjevcu je tri puta tresao mrežu Zrinskog i otvorio svojoj momčadi put prema uvjerljivoj pobjedi. Agatić je zabio tri puta, a po dva pogotka su postigli Išasegi i Rosandić za velikih 0:7.

- Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju, znao sam da nakon dolaska u Belišće slijedi razdoblje prilagodbe i dokazivanja u novoj sredini. Za svakog napadača najbolja je stvar, naravno, zabijati pogotke kada ti trener već pruži povjerenje. Nama je utakmica u Jurjevcu imala veliko značenjei zbog toga sam još sretniji što sam baš ja s tri pogotka pomogao da odemo do uvjerljive pobjede - komentirao je Luka Agatić, kojemu novo dokazivanje slijedi već u subotu kada u Belišće stiže odlični Graničar iz Županje.

- Ma svejedno je zabiješ li Zrinskom, Splitu, Graničaru ili bilo kojoj drugoj momčadi, meni je najvažnije da pobijedimo. Graničar ima dva boda više od nas, ispred nas je na tablici i samim tim zaslužuje respekt te kod nas stvara veliku dozu opreza. Ipak, uz pomoć naših navijača, a i napunili smo se samopouzdanjem, vjerujem kako ćemo tri boda ostaviti kod kuće i još se više približiti Marsoniji koja drži vrh poretka. Prvenstvo je dugo, konkurencija je izjednačena, ali mi smo ozbiljna ekipa i nadamo se najboljem - zaključio je napadač Luka Agatić, čiji su Belišćani trenutačno četvrti u poretku s četiri boda manje od lidera Marsonije.

Zdenko Kaptalan
Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike