Sport
DRUGOPLASIRANI ORIJENT 1919 ODNIO BODOVE S BOSUTA

Cibalia doživjela već četvrti domaći poraz
Objavljeno 4. studenog, 2019.
Cibalia je doživjela i sedmi poraz u proteklih 12 kola, a što je još poražavajuće i četvrti na svom travnjaku. Ovaj put bodove iz Vinkovaca odnijela je drugoplasirana momčad lige Orijent 1919 koji je u završnici stigao do pobjede.


Prije početka susreta kapetani Cibalije i Orijenta 1919, Ivan Marijanović i Vedran Gerc, te predstavnici navijačke skupine Orijenta 1919 "Red Fuckers", položili su cvijeće na obilježje gdje je nekada utakmice pratio najvjerniji mladi, prerano preminuli, navijač Cibalije Stjepan Vojnić.


Obje momčadi u utakmicu su ušle "otvorenim gardom" želeći što prije doći do rezultatske prednosti. U četvrtoj minuti Cibalia je bila u prilici povesti, Bajić je s desetak metara, malo iskosa, poslao loptu pokraj druge vratnice u gol-aut. Uzvratili su gosti u šestoj minuti preko Fatića, koji je odlično šutirao po zemlji, ali je još bolje obranio vratar Marijanović, koji je odbio loptu u korner. Dvije minute kasnije ponovno je Bajić u prilici, odlično je primio loptu na prsa i kada je trebao neometan uputiti loptu u okvir gola, on ju je poslao preko njega. U 14. minuti u prilici je bio Dogan, ali nije dobro zahvatio loptu, pa je vratar Berković uspio spriječiti najgore za svoju momčad. I onda je uslijedila kazna za promašaje. U 16. minuti neometan u šesnaesterac je ušao Monjac i došao sve do peterca, a da mu nitko nije išao u blok, i onda smireno i precizno pronašao na drugoj vratnici Fatića, kojemu nije bilo teško loptu proslijediti u nebranjeni dio mreže. Do kraja poluvremena Cibalia je pokušavala poravnati rezultat, ali su gosti bili jako dobro organizirani na cijelom dijelu terena i lako su otklanjali sve moguće neprilike pred svojim golom. Obje momčadi su imale po nekoliko poluprilika za pogodak, ali promjene rezultata nije bilo.
U nastavak susreta momčad Davora Mladine ušla je malo žustrije, a pogotovo se promjena ritma igre osjetila nakon ulaska u igru Galića i Kerića. Obojica su pridonijela većoj agresivnosti prema golu Orijenta 1919, a 11 minuta nakon ulaska sudjelovali su u akciji za izjednačenje. Galić je na desnoj strani uz aut-crtu primio loptu i onda odlično pronašao Kerića u šesnaestercu, koji je prvo pokušao šutirati, ali je bio blokiran, pa je onda preciznim dodavanjem pronašao Bajića na drugoj vratnici, a on glavom pogodio za izjednačenje. U nastavku susreta Cibalia se upinje svim silama kako bi došla do drugog pogotka, ali neuspješno. I onda kada se činilo da će im ostati bar bod, gosti su postigli pogodak za pobjedu. Opet je domaća obrana pogriješila i dopustila da lopta dođe do najboljeg igrača susreta Matea Monjca, koji je u situaciji jedan na jedan uspješniji od vratara Marijanovića. Zaslužena pobjeda Orijenta 1919, koji je u većem dijelu susreta bio bolja momčad na terenu. A. Grgić
CIBALIA*1 (0)

ORIJENT 1919*2 (1)

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 300. Sudac: Matej Horvat (Zagreb) 6. Strijelci: 0:1 Fatić (16), 1:1 Bajić (68), 1:2 Monjac (88). Žuti kartoni: Dogan, Oršolić (Cibalia), Vidas, Gerc, Berković, Fatić, Črnko (Orijent 1919). Crveni karton: Silvio Anočić (90, Cibalia, drugi žuti).

CIBALIA: Marijanović 6, Bukvić 5,5, Džijan 6, Karaula 5,5, Salapić 5, Anočić 5, Šarić 5,5 (od 57. Galić 6,5), Tustonjić 5, Pavlaka 5,5 (od 76. Oršolić-), Bajić 6,5, Dogan 5,5 (od 57. Kerić 6,5).

ORIJENT 1919: Berković 6, Smolčić 6, Mulac 6, Tadejević 5,5, Vudas 5,5, Fatić 7, Šantek 6 (od 90. Ivančević-), Liber 6, Gerc 6 (od 75. Flego-), Iličić 6 (od 71. Črnko), Monjac 7,5.

IGRAČ UTAKMICE: MATEO MONJAC (ORIJENT 1919)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike