Sport
ZRINSKI MAKSIMALAN NA DOMAĆEM TERENU

“Vuteksovce” potopili jurjevački tinejdžeri
Objavljeno 23. listopada, 2019.
Forma je Jurjevčana konstanta. Vrlo dobra, koju nije srušio ni prethodni poraz u Kutjevu, gdje su štićenici trenera Roberta Grnja odigrali najbolji susret i nes(p)retno izgubili (2:3) te bili nagrađeni pljeskom od tamošnje publike. Odzvanjao je dugo u ušima i dizao samopouzdanje na povratku kući, gdje je u subotu gostovala Vuteks Sloga te se pridružila prethodnim ovojesenskim posjetiteljima igrališta "Bara". Kvartet je bio potopljen, a sada je to kvintet, koji je donio ukupan skor od 18 bodova, odnosno tri manje od vodećeg sastava. Vukovarski se nije mogao othrvati naletima Zrinskog, koji je do pobjede (3:0) došao pogodcima 19-godišnjaka, tako posve opravdavši orijentaciju na mladi kadar, kojim kormilari slično mlad stručnjak:

- Nije bilo dvojbe kome će pripasti bodovi jer smo bili znatno bolji sastav od vukovarskog, koji je mogao i teže stradati nakon što je brzo spoznao da u Jurjevcu nema što tražiti. Pridruživši se prethodnim gostima, s kojima smo, također, zasluženo dolazili do punog uspjeha. Subotnji je vrjedniji jer su strijelci bili tinejdžeri Kegelj, Jovanović i Žutić, koji su već sada etablirani trećeligaški igrači koji imaju puno prostora za napredak. Treba se, međutim, dokazivati iz susreta u susret, jer se prethodno brzo zaboravi, pa smo tako i mi već arhivirali taj uspjeh s "vuteksovcima" - zadovoljno je zaključio Grnja, koji ponovo priprema momčad za sučeljavanje s vukovarskom. Istoimenog imena u gradu heroju, gdje će tražiti prvu gostujuću pobjedu u srazu s domaćim "fenjerašem":

- Uvijek idemo na pobjedu, ali su one, do sada, na strani izostale iako smo u tri od pet navrata ostajali neporaženi. S posljednja dva gostovanja vratili smo se praznih ruku, što ne namjeravamo ponoviti u subotu premda će domaćin, nedvojbeno, pokušati sve ne bi li se domogao tih prijeko potrebnih bodova. Morat će, međutim, odigrati vrlo kvalitetan susret jer je naša forma u usponu i zadržimo li taj trend, vjerujem da je pun uspjeh u gradu heroju prilično uključiva opcija - s optimizmom je jurjevački trener najavio taj susret 11. kola.
D.Lekšan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike