Sport
OSVRT NA 12. KOLO HT PRVE HNL

Dinamo na čelu, velika
gužva na dnu tablice
Objavljeno 21. listopada, 2019.
Nakon 12. kola HT Prve HNL Dinamo je zasjeo na vrh ljestvice, a velika se gužva stvorila u donjem dijelu poretka gdje su se četiri momčadi nagurale u samo dva boda. Od momčadi iz samog vrha pobjede su u ovoj rundi uspjeli ostvariti samo Dinamo i Rijeka, Hajduk je prvu poziciju izgubio remijem u Kranjčevićevoj s Lokomotivom, a Osijek je morao u Zaprešiću spašavati “živu glavu” nakon što je u posljednjih 15-ak minuta susreta ušao s dva pogotka zaostatka. Novi lider Dinamo slavio je u Velikoj Gorici. Nije to bio baš običan susret jer je u njemu postignuto čak šest pogodaka. Obilježile su ga velike pogreške vratara, a iz toga je na kraju veću korist izvukao Dinamo koji je pobijedio sa 4:2. Isti broj pogodaka, šest, dogodio se i u Zaprešiću gdje je Osijek bio u velikim problemima protiv posljednjeplasiranog Intera, ali je na kraju uspio izbjeći poraz zahvaljujući pogotku Josipa Špoljarića u drugoj minuti sudačke nadoknade. Taj su dvoboj obilježile dvije stvari. Veliki propusti u obrani Osječana koje je nepogrešivo kažnjavao Serder Serderov koji je zabio hat-trick. Međutim, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu jer je Osijek u završnici susreta uspio dostići zaostatak od dva pogotka i osvojiti jedan bod koji sigurno ne bi prihvatio da mu ga je netko nudio prije početka susreta. Bez pobjede je ostao i Hajduk na gostovanju kod Lokomotive. Iako je utakmica bila zanimljiva i s dosta prilika, mreže su ostale netaknute, što je Splićane koštalo prve pozicije na ljestvici. Slično kao Osijek, ali do bogatijeg plijena, došla je Rijeka u Koprivnici. Slaven Belupo je do 74. minute imao minimalno vodstvo, a onda je Gorgon izjednačio iz evidentnog zaleđa, a Acosty je u sudačkoj nadoknadi Riječanima donio važnu pobjedu. Vrlo vrijedne bodove upisao je Varaždin u derbiju začelja protiv Istre 1961. S novim trenerom Lukom Bonačićem na klupi Varaždincima je jedan pogodak bio dovoljan za velika tri boda. Time se situacija na dnu ljestvice itekako zgusnula i zakomplicirala jer su se četiri momčadi “stisnule” samo dva boda, s tim da čak tri od njih (Istra 1961, Varaždin i Slaven Belupo imaju isti broj bodova, nap. a.).

U 12. kolu postignuto je 16 pogodaka, što je odličan prosjek od 3,2 po susretu, a od te brojke čak je 12 pogodaka postignuto u dva susreta (Gorica - Dinamo i Inter Zaprešić - Osijek). Što se gledatelja tiče, brojke su bile u okviru prosjeka. Na tribinama se ukupno skupio 11.301 gledatelj (2260 u prosjeku), a najviše ih je bilo u Kranjčevićevoj na utakmici Lokomotiva - Hajduk kojoj je nazočilo 4120 ljudi.

Dalibor Keler
 
Rezultati by SofaScore
REZULTATI 12. kola
Gorica - Dinamo 2:4, Varaždin - Istra 1961 1:0, Slaven Belupo - Rijeka 1:2, Inter Zaprešić - Osijek 3:3, Lokomotiva - Hajduk 0:0.
16

pogodaka postignuto je u 12. kolu
11.301

gledatelj gledao je uživo susrete HT Prve HNL u ovoj rundi
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike