Sport
ZRINSKI IZGUBIO U DERBIJU KOLA

Pljesak gledatelja u Kutjevu na kraju je ipak malo ublažio poraz
Objavljeno 17. listopada, 2019.
U nedjelju se u Kutjevu igrao jedan od dva derbija 9. kola Treće HNL lige "Istok" i potpuno je opravdao očekivanja. Kutjevo je dočekalo jurjevački Zrinski, koji je u tome gostovanju primarno htio ostaviti što bolji dojam. U tome su štićenici trenera Roberta Grnje uspjeli, ali i domaćinu ostavili kompletan plijen koji je do njega došao preokretom u samoj završnici kada su Jurjevčani već prijetili odnijeti nešto iz "kutjevačkih podruma". Vodili su, naime, 1:0 i 2:1 do 82. minute nakon čega su Kutjevčani postigli dva pogotka i tom pobjedom skočili na drugo mjesto tablice. Zrinski spustivši na osmo, ali i nadalje uz relativno mali zaostatak za vodećima.


- Izgubili smo, a nismo zaslužili! Odigrali smo, naime, najbolju ovosezonsku utakmicu u kojoj smo u dva navrata imali prednost protiv momčadi koja sigurno vrijedi za mjesto gdje se sada nalazi. I provukla se zahvaljujući našoj dekoncentraciji u samoj završnici nakon što smo već mislili da smo uspješno apsolvirali to gostovanje. Vrijedimo, dakle, za gornji trećeligaški dom u kojem se i nalazimo, ali je taj status trebao biti potvrđen kojim bodom iz Kutjeva. Satisfakcija nam je da su nas gledatelji ispratili pljeskom očito zadovoljni predstavom za što je trebalo dvoje, a jedan je na kraju bio s(p)retniji - elaborirao je nedjeljnu epizodu trener Grnja. Okrećući se sljedećima koje donose sučeljavanja s vukovarskim ligašima od kojih je prvi bolje rangiran i u usponu forme, tako da će Jurjevčani trebati iskazati kutjevačku kako bi bodove zadržali u svojoj "Bari".
- Ponovimo li nedjeljnu igru, tada o smjeru bodova ne treba uopće razmišljati. Morali bi ostati u kući koju će posjetiti sastav koji je netom ostvario visoku gostujuću pobjedu. Oprez je, dakle, nužan, ali će tijek susreta ipak ovisiti o nama i tako ćemo se postaviti. Autoritativno s prepoznatljivim identitetom koji smo u međuvremenu izgradili i s kojim razložno gradimo optimizam. Momčad se, naime, formirala i standardizirala te sada očekujemo ubiranje plodova, za što će trebati dati i maksimalni angažman bez kojeg sigurno neće biti željenog uspjeha - zaključio je jurjevački strateg koji će za taj subotnji domaći susret s Vuteks Slogom imati slatke brige koga staviti u udarni sastav jer je kompletan igrački kadar na raspolaganju. D.Lekšan
Najčitanije iz rubrike