Sport
BICIKLISTIČKI CRO RACE

Yatesu peto izdanje utrke
Objavljeno 6. listopada, 2019.
Karavana je krenula iz Osijeka i nakon šest etapa stigla do cilja u Zagrebu

Ono što je planirao, to je i ostvario. Britanac Adam Yates iz momčadi Mitchelton-Scott uoči petog izdanja biciklističke utrke po Hrvatskoj bio je označen kao favorit za ukupnu pobjedu, on sam je najavio "ovamo sam došao po trijumf" i nakon šest etapa i šest dana bicikliranja od Slavonije preko Dalmacije i Kvarnera do središnje Hrvatske te više od 1000 prijeđenih kilometara taj trijumf i ostvario. Yates je ukupni pobjednik CRO Racea, nije prvi prošao ciljem šeste etape na Trgu svetog Marka u Zagrebu, ali imao je najviše razloga za slavlje.


Yates je ukupni pobjednik s 22 sekunde prednosti ispred Talijana Davidea Villelle iz kazahstanske Astane, odnosno 29 sekundi ispred trećeg, Španjolca Victora De la Partea, člana američke momčadi CCC.


Yatesu (27), koji je 2016. godine bio četvrti na Tour de Franceu, ovo je druga pobjeda u nekoj etapnoj utrci u karijeri, dosada je najbolji bio još u utrci kroz Tursku 2014. Ove godine bio je drugi na WorldTour utrkama, Tirrenno-Adriatico i Volta a Catalunya, a u Hrvatskoj je nakon šest dana bicikliranja bio ispred svih.


- Pobjeda je pobjeda, bez obzira na to koliko je utrka "velika". Mogu biti zadovoljan sezonom iako sam tijekom nje imao uspona i padova - rekao je Yates, koji je pohvalio sve ono što je od utorka do nedjelje vidio i doživio u Hrvatskoj.


Osim crvene majice namijenjene ukupnom pobjedniku Yates je osvojio i zelenu majicu kao najbolji penjač na CRO Raceu. Plavu majicu za najboljeg u natjecanju po bodovima osvojio je njegov momčadski kolega iz Mitchelton-Scotta, Australac Alexander Edmondson, a bijela majica, namijenjena najboljem mladom vozaču, pripala je Kazahstancu Vadimu Pronskiju iz Astane, momčadi koja je osvojila i naslov ekipnog pobjednika.


U petom izdanju biciklističke utrke kroz Hrvatsku od naših predstavnika najbolji je bio veteran, 40-godišnjak, Radoslav Rogina (Adria Mobil), koji je završio na desetom mjestu s 2:09 minuta zaostatka za Yatesom.


Pobjednik posljednje, šeste, etape, vožene u duljini od 155 kilometara, od Svete Nedelje do Trga svetog Marka u Zagrebu, Talijan je Alessandro Fedeli iz francuske momčadi Delko Marseille, koji je ciljem prošao dvije sekunde prije Slovenca Jana Tratnika iz Bahrain-Meride i trećeg, Austrijanca Floriana Kiernera iz Felbermayr Simplona. Yates je ciljem u Zagrebu prošao sedmi s pet sekundi iza Fedelija, no i to mu je bilo dovoljno da poveća svoju prednost u konačnom redoslijedu s 15 na 22 sekunde ispred Villelle.
Završetkom šeste etape završila je još jedna biciklistička utrka kroz Hrvatsku, koja je ove godine okupila brojno i kvalitetno društvo te u svijet poslala prelijepu razglednicu iz Lijepe Naše. Direktor utrke Vladimir Miholjević i njegovi suradnici odradili su još jedan vrhunski posao, za koji zaslužuju sve pohvale, možemo se samo nadati da će sljedeće godine utrka biti još bolja, naravno, sa startom prve etape opet u Osijeku.


Ivana Liović
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike