Sport
POČINJE RUKOMETNA PREMIJER LIGA

Dobar smo domaćin, ali bodove ne damo
Objavljeno 21. rujna, 2019.
Jučerašnjom utakmicom Varaždin - Bjelovar počelo je novo izdanje Premijer lige za rukometaše. Starosjedilac među premijerligašima je i momčad Spačve Vinkovci, koja se okupila prije nešto više od mjesec dana i pod paskom trenera Josipa Mečića počela pripreme za nove izazove i novo dokazivanje.

Vinkovčani uoči novog prvenstva imaju stare ambicije, a to je ulazak među četiri kluba koja će se nakon osnovnog dijela natjecanja nadmetati u Ligi za prvaka s najboljim hrvatskim rukometnim klubovima kao što su PPD Zagreb ili NEXE.

Spačva je tijekom pripremnog razdoblja uz treninge odradila i deset pripremnih utakmica, koje su itekako dobro poslužile pred start prvenstva.

- Sve što smo zacrtali za pripreme to smo i ostvarili. Odlično se radilo na treninzima, imali smo i dobre provjere i sad jedva čekamo da krene Premijer liga - kaže trener Josip Mečić, čija je momčad od deset ovoljetnih utakmica u pripremama šest dobila, dvije igrala neodlučeno, a dvije izgubila.

- Zadovoljan sam, iz utakmice u utakmicu smo dizali formu kako bismo je tempirali za početak sezone. Poznato je kako pozitivan ulazak u prvenstvo kasnije igračima daje veću sigurnost i samopouzdanje, zato želimo odmah krenuti jako i u pobjedničkom ritmu.

Tijekom ljeta iz kluba je otišlo nekoliko igrača, ali ih je i nekoliko došlo. Najveće pitanje u klubu je kako nadomjestili dva vratara, koja su napustila vinkovačke redove.

- Mislim da smo tu situaciju uspješno riješili, u prošloj polusezoni nam je pristupio Aldin Pašagić, koji je tijekom drugog dijela sezone dobro radio i mogu reći da je itekako napredovao i spremno dočekuje početak sezone. Doveli smo na vratarske pozicije dva kadetska reprezentativca. Iz Bačke Palanke stigao je Nikola Ćirović, a iz Metkovića Marko Romić. Vjerujem da smo s njima na duže vrijeme pokrili vratarske pozicije.

Premijer liga je otvorena jučer susretom između Varaždina i Bjelovara, a danas (subota) u Vinkovcima će rukometaši Spačve ugostiti Zamet iz Rijeke.

- Dočekat ćemo ih kao dobri domaćini, kako i dolikuje Vinkovčanima tijekom naših Vinkovačkih jeseni, dobit će sve osim bodova. To ostaje u Vinkovcima. Znamo da im je otišlo nekoliko igrača, dobra su, brza i spretna momčad, neće nam biti lako, ali moramo odigrati čvrstu obranu i ne dopustiti da nam zabijaju lake pogotke. Vjerujem da ćemo sezonu početi pobjednički - optmističan je trener Vinkovčana Josip Mečić.

Utakmica se igra danas u sportskoj dvorani OŠ Bratol Kašić u 19 sati. A. Grgić
Parovi 1. kola
Spačva Vinkovci - Zamet, Varaždin - Bjelovar, Dubrovnik - Umag, Gorica - Poreč, Dubrava - Sesvete.
Rukometaši Spačve novu sezonu Premijer lige otvaraju danas u Vinkovcima (19 sati) protiv Zameta
Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike