Sport
NAŠIČANI UVJERLJIVI

Hat-trick Firmina presudio Slogi
Objavljeno 18. rujna, 2019.
U otvorenoj utakmici Našičani nadigrali goste, uz odlično izdanje brazilskog napadača

Nogometaši NAŠK-a nakon visokog (2:6) poraza od Slavonije s puno opreza dočekali momčad Sloge. Zbog crvenog kartona mladog Rukavine u Požegi trener/igrač Barišić, koji je ozlijeđen, morao je praviti neke promjene u zadnjem redu, pa je tu poziciju zauzeo Hećimović, dok je mladi Butković preuzeo ulogu drugog stopera.


Sama utakmica bila je otvorena od početka do kraja, a NAŠK je rano stigao do vodstva, već u šestoj minuti. Libong je prošao po desnoj strani, ubacio u peterac, gdje se najbolje snašao Firmino i zatresao gostujuću mrežu. Na suprotnoj strani u 15. minuti Marjanović je "zagrijao" Mikšića, koji nije dopustio promjenu rezultata. Do odmora su Našičani imali dvije dobre prilike. Najprije je Firmino išao sam na vratara, koji je ovaj put obranio, a potom se u prilici za pogodak našao Vučemilović, ali je Iveković i ovaj put bio na mjestu.


Na početku drugog poluvremena ponovno je zaprijetio Firmino, ovaj put pucao je glavom, a vratar Sloge loptu je uspio izbiti u korner. Uzvratio je na drugoj strani Blažina pet minuta kasnije, ali je loptu poslao zamalo pokraj lijeve domaće vratnice. Ipak, nešto kasnije gosti su uspjeli izjednačiti, a Marjanović je potvrdio zašto je trener Barišić upozoravao svoje igrače da ga trebaju striktno blokirati. Lopta je ubačena s desne strane, a Marjanović je bio siguran realizator. Taj je pogodak donio šok za domaće nogometaše, kojima je trebalo desetak minuta za oporavak. A tada su odmah i stigli do novog vodstva. Tomić je prošao svog čuvara, a Firmino loptu produžio u nezaštićenu mrežu. Goste to nije obeshrabrilo, uzvratio je Marjanović, čiji je udarac Mikšić obranio, a nešto kasnije dobar udarac uputio je i Lončarević, no bez promjene rezultata. Gostujući vratar Iveković još je jednom spašavao svoju mrežu, kada je obranio udarac Firmina, ali u 69. minuti bio je nemoćan, NAŠK je zabio i treći pogodak, a strijelac je bio Libong. Ulazak Mikole donio je puno dobrog u igri domaće momčadi, upravo na njegov ubačaj Firmino je u 72. minuti postigao svoj treći, a našički četvrti pogodak. Pokušali su gosti ublažiti poraz, Marjanović je ponovno zaprijetio, ali je Mikšić još jednom bio na mjestu, no u 81. minuti bio je nemoćan. Domaća obrana bila je izigrana te je Mihić zabio drugi pogodak za Slogu.
Na kraju zaslužena pobjeda Našičana protiv mlade momčadi Sloge koja se nije predavala do posljednjeg sučeva zvižduka. Domaći su gledatelji zadovoljni dočekali kraj susreta, a posebno su velikim pljeskom prilikom izlaska s terena pozdravili Firmina Dos Anjosa. S. Sobodić
NAŠK*4 (1)

Sloga*2 (0)

NAŠICE - Gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac: Dino Zrno (Otok) 7. Strijelci: 1:0 Firmino (6), 1:1 Marjanović (53), 2:1 Firmino (61), 3:1 Libong (69), 4:1 Firmino (72), 4:2 Mihić (81). Žuti kartoni: Gašparić, Mađaš (NAŠK), Blažina, Benić (Sloga).

NAŠK: Mikšić 7, Butković 6,5 (od 46. Mikola 7) Lukačić 7, Libong 7,5, Tomić 7, Vinogradac 7 (od 46. Nikolić 6,5), Firmino 8 (od 79. Ahmed-Guled -), Gašparić 7, Mađaš 7, Vučemilović 6,5, Hećimović 7.

SLOGA: Iveković 6, Ðaković 6 (od 72. Sužnjević -), Ćelepirović 6, Vlaović 6, Sokić 6 (od 66. Ćalić -), Mihić 6, Blažina 6, Medvedović 6 (od 56. Bogdanović -), Marjanovi 7, Lončarević 6, Benić 6.

IGRAČ UTAKMICE: DOS ANJOS ALEF FIRMINO (NAŠK)
U 6. kolu sastaju se: Zrinski - Slavonija, Sloga NG - Oriolik, Vuteks-Sloga - NAŠK, Belišće - Đakovo Croatia, Graničar - Čepin, Vihor - Vukovar 1991, Marsonia - Kutjevo, Slavija - Bedem.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike