Sport
OGLASIO SE HRVATSKI NOGOMETNI SINDIKAT

Klub ne smije kažnjavati igrače zbog loše igre!
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Nogometaši Osijeka osvojili su samo bod protiv Varaždina (2:2), a slaba igra i pristup igri domaćih razljutio je navijače i vodstvo kluba s Gradskog vrta, pa je predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović nakon utakmice najavio sankcije za igrače, odnosno novčane kazne. Ovakvu odluku prvog čovjeka NK Osijek osudila je Hrvatska udruga Nogometni sindikat koja se oglasila priopćenjem i u njemu su, između ostaloga, naveli kako FIFA ne podržava kažnjavanje igrača zbog subjektivnog kriterija, a to je u svakom slučaju loša izvedba.


"Stav Nogometnog sindikata po pitanju kažnjavanja igrača zbog loše izvedbe je jasan. Ustaljena praksa FIFA-ine Komore za rješavanje sporova DRC-a i CAS-a je takva da nema kažnjavanja igrača zbog tzv. subjektivnog kriterija, a to je loša izvedba. NK Osijek jedan je od najvećih hrvatskih klubova, a pravna služba kluba upoznata je s odlukama (praksom) CAS-a i DRC-a, stoga vjerujemo da se radi o izjavi koja je izrečena u afektu. U suprotnom to bi bio korak unazad u vođenju kluba. NK Osijek i Nogometni sindikat imaju odličan odnos dugi niz godina, stoga ćemo o ovoj temi razgovarati s klubom", stoji u priopćenju Nogometnog sindikata.

Odmah su krenuli komentari i o tome kako FIFA i Nogometni sindikat gledaju na pitanje premija kojima vodstvo kluba nagrađuje igrače za dobre igre.


Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike