Sport
CIBALIA U SUBOTNJE POPODNE ČEKA DUGOPOLJE

Vinkovčani trudom i željom "prekrivaju" neiskustvo
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Protekla prvenstvena stanka treneru Cibalije Davoru Mladini dobrodošla je kako bi dodatno uigrao momčad, radio na stvarima koje u prva tri kola Druge HNL nisu dobro funkcionirale te se još bolje uvjerio u mogućnosti nekih pojedinaca. Imao je stožer vinkovačkog drugoligaša u planu i jednu jaku prijateljsku provjeru, ali dogovorena utakmica sa Slobodom iz Tuzle je propala, pa su “cibalijaši” morali improvizirati.

- Malo nas je poremetio taj detalj, ali smo odigrali utakmicu između sebe i mogu reći da sam zadovoljan prikazanim. Osim toga, jedna momčad igrala je u Račinovcima protiv niželigaša Sloge, a i to je poslužilo svrsi. Istina, nismo imali jakog suparnika, ali radilo se kvalitetno proteklih dana pa nemam razloga biti nezadovoljan - kaže Mladina.

Ipak, kraj Bosuta nije sve tako idealno, uoči subotnjeg susreta s Dugopoljem trener ima problema s igračkim kadrom. Izvan stroja je Ivan Galić, koji nikako da se oporavi od ozljede. Ustvari, tek što se oporavi, snađe ga nova. Protiv Dugopolja neće zaigrati ni Marijan Oršolić, kao ni Antonio Stupar koji je protiv Solina zadobio udarac u zglob i mora mirovati. Susret će propustiti i Hrvoje Džijan zbog crvenog kartona na prošloj utakmici. Mladina će zbog izostanaka morati raditi rošada u sastavu.

- Nema tu puno filozofije, igrači izvan kadra moraju se nadomjestiti onim što imam. Umjesto ozlijeđenih i kartoniranih igrat će netko drugi... Imamo dovoljno imena u kadru, pa neće biti problema kako nadomjestiti one koji nedostaju.

Dugopolje nakon tri kola ima četiri boda, a sva četiri je osvojilo u gostima. Znači, u Vinkovce stiže momčad koja zna kako osvajati bodove “sa strane”.

- O našem današnjem suparniku dosta toga znam, ozbiljna je momčad, dosta čvrsta, tvrda i vrlo visoka. Glavno oružje im je skok-igra iz prekida, pa ćemo tu njihovu prednost na odgovarajući način morati znati anulirati, a ponajprije agresivnošću i velikom željom za pobjedom. Mi smo momčad koja nema baš velikog drugoligaškog iskustva, ali to možemo nadoknaditi na drugi način, trudom, željom, htijenjem... Uvjeren sam da ih možemo dobiti, a u prethodna tri kola pokazali smo kako se nikoga ne plašimo i kako protiv svakoga idemo na pobjedu. Posebice dobri moramo biti u Vinkovcima - najavio je trener Cibalije Davor Mladina. A. Grgić
Utakmica Cibalia - Dugopolje igra se danas (subota) od 16.30 na stadionu u Vinkovcima
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike