Sport
NOVA DOMAĆA POBJEDA NK ČEPIN

Zeleni uraganski počeli, zabili tri pogotka i onda jednostavno stali
Objavljeno 12. rujna, 2019.

Protiv Sloge nogometaši Čepina u nedjelju su se vratili na pobjedničku stazu, kojom su krenuli 14 dana ranije kada je oriovački Oriolik igralište pokraj Uljare napustio s tri lopte u mreži (3:0).

Toliko su ih ponijeli i Novogradiščani, ali u drukčijem ozračju jer su učenici trenera Igora Totha u 35. minuti imali tri pogotka prednosti i zatim su stali. U nastavku dopustivši gostima inicijativu koja je donijela brzo smanjenje zaostatka, ali ne i drugi pogodak koji bi, izvjesno, u dobroj mjeri doveo u pitanje konačan uspjeh "zelenih". Druga se prvenstvena trećeligaška pobjeda, ipak, ne može osporiti, a stigla je nakon što su Batarilo-Čerdić (18.), Bungić (27.) i Gelo (35.) svladali Ivekovića te tako, praktički, osigurali nova tri boda koja su Čepin smjestila visoko u redoslijedu Treće HNL "istok".

- Ušli smo na pravi način u susret i praktički ga rano riješili u svoju korist. Nismo u nastavku svjesno prepustili inicijativu protivniku, ali smo podsvjesno, vjerojatno, znali da je pobjeda osigurana nakon čega se teško bilo glavom vratiti u utakmicu. Pouka za ubuduće, ali se uspjeh ne može osporiti jer smo ukupno više pokazali te pri tomu bili konkretniji, a u završnici propustili i uvjerljivije slaviti. Svjesni smo da ne držimo razinu igre svih 90 minuta zbog čega smo prethodno stradali u Požegi, ali sigurno imamo kvalitetu dostatnu za tablični vrh, što ćemo iskazati u sljedećim nastupima - strijelac trećeg čepinskog pogotka prepričao je nedjeljnu epizodu. Slijedi subotnja u Vukovaru kod novopečenog trećeligaša Vuteks Sloge.

- Nema lakših ligaških protivnika, a to sigurno nije i sljedeći koji je u nezgodnom trenutku krenuo s mrtve točke slavivši u gradskom derbiju. Skup je to dobrih nogometaša koji planira novi uspon čiji put vodi preko nas. Prethodna im je domaća premijera bila neuspješna, kao i naš prvi izlet izvan Čepina koji ne namjeravamo ponoviti. Idemo u Vukovar, dakle, uzeti nešto za što ćemo morati permanentno biti koncentrirani i mobilni jer je praksa pokazala da u suprotnom odmah budeš kažnjen.

Nadigravat ćemo se bez imperativa pobjede, a ako budemo onakvi kakvi možemo biti, ona je sigurno uključiva opcija - zaključio je Ivan Gelo koji će u subotu prijetiti vratima Vuteks Sloge. D.Lekšan
U 4. kolu Treće HNL “istok” se sastaju. Zrinski - Oriolik, Slavonija - NAŠK, Sloga NG - Đakovo Croatia, Vuteks-Sloga - Čepin, Belišće - Vukovar 1991, Graničar - Kutjevo, Vihor - Bedem, Marsonia - Slavija.
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike