Sport
KANAĐANKA U NEW YORKU SLAVI PRVI GRAND SLAM NASLOV

Još uvijek mislim da sve ovo samo sanjam
Objavljeno 8. rujna, 2019.
Protiv sebe je imala 18 godina stariju suparnicu i osvajačicu 23 Grand Slam naslova, imala je protiv sebe i pune tribine na Arthur Ashe stadionu, ali nevjerojatna kanadska tenisačica Bianca Andreescu je iz najvažnijeg meča u karijeri izašla kao pobjednica. U finalu US Opena pobijedila je Amerikanku Serenu Williama sa 6:3, 7:5 i prvi put u karijeri u ruke uzela pobjednički pokal na Grand Slam turniru. Prvi je put igrala finale i odmah zasjela na tron.

Mlada Andreescu je teniska senzacija, protiv svih prognoza slavodobitno je promarširala kroz njujorški turnir i postala prva Kanađanka s Grand Slam naslovom. Nakon samo četvrtog nastupa, na jednom od turnira iz "velike četvorke" osvojila je pobjednički pokal, a to je uspjelo još samo Monici Seles.

- Serena je moj idol iz djetinjstva i ovo je stvarno nadrealno, čini mi se da sanjam. No znam koliko sam naporno radila da bi dospjela ovdje - kazala je 19-godišnja Andreescu primajući pokal i ček na 3,85 milijuna dolara nakon najveće pobjede u karijeri.

Serena je prvi naslov na US Openu osvojila 1999., u godini kada se Kanađanka rumunjskog podrijetla još nije ni rodila. No ove subote Andreescu je bila nevjerojatna, sjajno je ušla u meč i dobila prvi set sa 6:3, a potom povela 5:1 u drugom. No ruke su u tom trenutku postale teške i nikako nije mogla završiti meč. Serena je nanizala četiri uzastopna gema, ali je Andreescu ipak našla snage i zadala konačni udarac nekada najboljoj tenisačici svijeta.

- Bianca je odigrala nevjerojatan meč. Žao mi je što nisam igrala bolje - kazala je Serena, koja u svom desetom finalu US Opena nije uspjela stići do rekordnog 24. Grand Slam naslova u karijeri, čime bi se izjednačila s Australkom Margaret Court na listi najboljih svih vremena. I. Li.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike