Sport
TREĆA HNL ISTOK

Kreću i trećeligaši sa svojim natjecanjem
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
Ove subote počinje natjecanje u Trećoj HNL Istok odigravanjem pet utakmica, a ostale tri odigrat će se u nedjelju. I ove sezone liga broji 16 klubova, od kojih su četiri nova u odnosu prema prošloj sezoni. Plasmanom na četiri prva mjesta u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje, mjesto među trećeligašima osigurali su Graničar, Kutjevo, Vuteks-Sloga iz Vukovara i NAŠK iz Našica. U odnosu prema prethodnoj sezoni, u ligi više nema Cibalije koja je preselila u rang više, a iz lige je ispala momčad Koprivnice te su u 3. HNL Sjever preselili Bjelovar i Mladost iz Ždralova.


U prvom kolu nove sezone Vihor u Jelisavcu dočekuje Zrinski i, ako je suditi prema utakmici iz prošle sezone, ovaj susret mogao bi biti zanimljiv za gledatelje, koji će sigurno imati što vidjeti. Prednost domaćeg terena u ovakvim susretima jako je važna pa je u ovom susretu Vihor favorit, premda ni iznenađenje nije isključeno. Momčad Čepina i u ovoj bi sezoni mogla igrati važnu ulogu u odlučivanju o prvaku, a u prvom kolu Čepinčani dočekuju Oriolik. Marsonia na svom terenu pokraj Save ugošćuje novaka u ligi Graničar iz Županje. Ove se momčadi dobro poznaju, a s obzirom na to da Županjci i u gostima igraju dobar nogomet, u ovom su susretu moguća sva tri ishoda. Slavija je u Pleternici domaćin Belišću, koje bi po nekim najavama moglo biti jedan od kandidata za naslov prvaka. Momčad Bedema u sezonu starta na svom stadionu igra protiv još jednog novaka u ligi, momčadi Vuteks-Sloge, te ulogu favorita u ovom susretu moraju preuzeti Ivankovčani, starosjedioci u ligi. Novi trećeligaš Kutjevo dočekuje momčad Sloge iz Nove Gradiške, a drugi vukovarski trećeligaš Vukovar 1991 na svom travnjaku igra protiv uvijek neugodne Slavonije. Đakovo-Croatia ugostit će novog trećeligaša, našički NAŠK.
Iako je na početku sezone nezahvalno prognozirati, prema najavama bi se za sam vrh trebali boriti Vihor i Belišće, a mogla bi se uključiti i Marsonia. Puno toga ovisit će i o tome kako će sljedeće sezone izgledati ovaj nivo natjecanja, pa će predviđeni novi ustroj trećeligaša vjerojatno donijeti iznimno zanimljivu i neizvjesnu i borbu za ostanak u ligi. A. Grgić


Antun Grgić
Parovi 1. kola
Vihor - Zrinski, Marsonia - Graničar, Slavija - Belišće, Vukovar 1991 - Slavonija, Đakovo-CRO - NAŠK (subota), Bedem - Vuteks-Sloga, Kutjevo - Sloga NG, Čepin - Oriolik. Sve utakmice igraju se u 17.30.
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike