Sport
ANTE MAJSTOROVIĆ UOČI NEDJELJNOG DERBIJA

Ako se poklope nijanse koje su nedostajale, Hajduk će pasti
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.
Dolazak u Osijek bio je pun pogodak sa svih aspekata, kaže stasiti stoper bijelo-plavih

Ante Majstorović ovog je ljeta konačno stigao u Gradski vrt. Kažemo "konačno" jer Osijek je na njega bacio oko još prije tri godine. Tadašnji trener bijelo-plavih Zoran Zekić iznimno je cijenio njegove igračke vrijednosti, u vrijeme dok je nosio Lokomotivin dres.

Nije trebalo puno utakmica da se navijači i javnost u Osijeku i sami uvjere zbog čega je Ante bio Zekićeva tiha patnja. Već u prvim utakmicama u bijelo-plavom dresu dokazao je kako s pravom nosi pridjev - pojačanje. Uzrok što je prošlo toliko vremena oko njegova angažmana vjerojatno je novac. Ranije se, valjda, nisu poklopile financijske kondicije. Ante je bio član Dinama na posudbi u Lokomotivi, a možda je i pomalo čudno što ga u Maksimiru nisu doživljavali. Za Dinamo nije odigrao ni minute, a po ovom što pokazuje u Osijeku i kakvi su sve stoperi prije igrali u Dinamu, mogao je dobiti priliku. No, ako ga nisu prepoznali u Zagrebu, jesu u Gradskom vrtu.

Žal za Europom
Važno je što je sad ovdje i nema dvojbe da je Osijek napravio odličan posao s njim, a nije nevažno što je i Ante vrlo zadovoljan izborom novog kluba.

- Nemam stvarno nikakvih primjedbi. Od prvog dana sam u klubu prihvaćen odlično, grad mi se sviđa, a NK Osijek je kvalitetno posložen, pa smatram kako je ovo iskorak u mojoj karijeri te da ću igrajući za Osijek igrački napredovati. Za mene je daleko najvažnije što stalno igram i, vjerujem, pomažem NK Osijek u ispunjenju rezultatskih ciljeva - kaže Ante Majstorović, važna karika obrane bijelo-plavih.

Naravno da mu je nadimak Majstor. Nije se lako nositi s njim, jer treba ga opravdati na svakoj utakmici. Valjda je zato i jako puno u kontaktu s loptom kada Osijek kreće u organizaciju napada.

- Ha-ha-ha. Stvarno mi je često lopta u nogama. Trener traži od nas u zadnjoj liniji mirnoću i pas-igru. Nemam problem s tim, odgovara mi stalno sudjelovanje u igri. Igramo visoko, što mi također odgovara jer sam dovoljno brz da stignem zatvoriti sve što treba. U Lokomotivi je posljednjih sezona igrao s četvoricom u liniji, a u Osijeku se susreo s formacijom u kojoj su tri čovjeka u zadnjem redu. Je li se problem priviknuti na te taktičke promjene?

- Nije. Igrali smo mi i u Lokomotivi s trojicom, ali ovo što igramo ovdje posve je drukčije kada su u pitanju zahtjevi. Rekao sam već, meni osobno odgovara način na koji igramo. Jedan od razloga zbog kojih je odabrao dolazak u Osijek sigurno su bile i europske utakmice. Međutim, Osijekova kontinentalna avantura završila je i prije nego što je počela. Bugarski CSKA bio je bolji u dvije tvrde utakmice u kojima je bijelo-plavima pripao dojam, a Bugarima prolazak dalje. U uzvratnoj utakmici u Gradskom vrtu Majstorović je dugo figurirao kao potencijalni junak. Odigrao je odlično u defenzivi, a bio je i strijelac jedinog pogotka u 120 minuta, ali su mu show ukrali jedanaesterci, nakon kojih je Osijek eliminiran.

- Europa je doista mrlja za sve nas jer nismo ispali od kvalitetnijeg suparnika. U obje smo utakmice bili bolja momčad, ali nedostajalo nam je nešto pa smo se doveli u poziciju izvođenja jedanaesteraca, a to je uvijek rulet. Ovaj put se nije zaustavio na našem broju i zbog toga smo svi bili silno nesretni. No treba to zaboraviti i kroz domaće prvenstvo stvoriti dobro ozračje.

Nedostaju nijanse
Zapravo, te utakmice protiv CSKA na neki način oslikavaju cijeli početak sezone za Osijek. Posebno se to odnosi na utakmice protiv jakih suparnika, jer ne samo protiv Bugara nego i u domaćim derbijima protiv Dinama i Rijeke ostajao je dojam kako je Osijek bio bliži pobjedama, ali ih nije ostvario. Kao da uvijek nešto malo nedostaje za taj iskorak.

- Ne znam kako to objasniti. Možda se to tako čini sa strane. To su susreti koje uopće nije lako igrati jer su suparnici spremni kazniti i najmanju nesavršenost. Odigrali smo jako dobre utakmice protiv Dinama i Rijeke, ali nijanse koju su potrebne za pobjedu u susretima tog tipa nisu nam bile naklonjene. Iako, mislim kako remiji s Dinamom kod kuće i s Rijekom u gostima spadaju u dobre rezultate za nas. Veseli me što smo vrlo čvrsta momčad, a te nijanse koje danas možda nedostaju brzo će doći. Mi smo još uvijek momčad koja se uigrava, pa i popunjava. Kvalitetu imamo, a kada se složimo do kraja, bit ćemo još bolji. Osijek je sada u nizu jakih utakmica u prvenstvu. U nedjelju ga čeka treći derbi zaredom. Je li to prednost ili problem za igrače?

- Trebala bi biti prednost. Igračima je daleko draže igrati derbije nego one, uvjetno rečeno, male utakmice. U derbijima postoji poseban naboj, igramo pred puno više publike, što mora djelovati motivirajuće za nas na terenu. To su susreti u kojima se može uživati jer sa sobom donose posebne emocije.

Što se same pripreme tiče, ona se ne razlikuje previše od pripreme za ostale utakmice. Uvijek razgovaramo o prednostima i manama suparnika. S Hajdukom će bijelo-plavi završiti niz derbija u prvom krugu prvenstva. Splićani su nakon debakla u Europi, gdje su ispali od malteške Gzire, u prvenstvu pohvatali konce, pa u Gradski vrt dolaze s četiri pobjede u pet susreta i s četiri boda više od Osijeka.

- Hajduk ove sezone ima možda i najbolji start u posljednjih nekoliko godina. Bit će to pravi derbi, a očekujem i kvalitetnu utakmicu te, naravno, dobro popunjene tribine, što će stvoriti pravu atmosferu. Što se terena tiče, trebalo bi biti sve jasno. Svaka čast Splićanima, ali mi smo domaćini, a Gradski vrt mora biti naša tvrđava. Zato vjerujem u našu pobjedu u tom susretu - zaključio je Ante Majstorović, stoper bijelo-plavih.

Dalibor Keler
pogodak
ANTE JE ZABIO PROTIV CSKA
PET POGODAKA U KARIJERI
Ante Majstorović zabio je ukupno pet pogodaka u karijeri. Tri je postigao u HNL-u, a jedan od njih “stavio” je baš u Gradskom vrtu u dresu Lokomotive proljetos, kada je doveo Lokomotivu u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Osijeku je tada bod u drugom dijelu spasio Majstorovićev veliki prijatelj Mirko Marić. Za Osijek je, zasad, jedini pogodak postigao protiv CSKA u Europskoj ligi, ali koliko često prijeti u ofenzivnim prekidima, uvjereni smo da će se na njegovu kontu naći još pogodaka ove sezone.
Ante Majstorović

stoper NK Osijek

- Hajduk ove sezone ima možda i najbolji start u posljednjih nekoliko godina. Bit će to pravi derbi, a očekujem i kvalitetnu utakmicu te dobro popunjene tribine, što će stvoriti poticajnu atmosferu za igru.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike