Sport
PROMETNO U OSJEČKOM GIMNASTIČKOM SOKOL CENTRU

Trenirali Mađarice, Srbi, Česi, stižu Izraelci, Indijac...
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.
Na ulazu u Sokol centar svakog petka ovoga ljeta održava se Acoustic night uz zanimljive glazbene nastupe. Još je prometnije u dvoranama unutar gimnastičkog centra, posebno onoj velikoj namijenjenoj prije svega za treninge vrhunskih sportaša. Ovo je prvo ljeto u kojem je Sokol centar otvoren za ovu namjenu. Podsjetimo, prvi treninzi u novouređenoj gimnastičkoj dvorani održani su negdje u ovo vrijeme prije godinu dana, a službeno za javnost dvorana sa svim pratećim sadržajima otvorena je početkom rujna. Za početak domaćini u GD Osijek Žito i Sokol centru d.o.o. mogu biti iznimno zadovoljni s "popunjenim pansionima". Ovo ljeto uz jako dobar odaziv u nekoliko termina održava se i Ljetni sportski kamp, ili kako je to nazvano - Sportsko ljeto na Sokolu. Već se izmijenilo nekoliko reprezentacija i klubova koji su koristili sve resurse gimnastičke dvorane. Prva je ovo ljeto stigla ženska mađarska reprezentacija, slijedila je potom muška i ženska reprezentacija Srbije, za njima je stigao i jedan klub iz Niša koji ovih dana trenira u Osijeku, a paralelno s njima stigli su i mladi gimnastičari iz Ogulina. Prije njih treninge u Sokolu odrađivali su i članovi GK Rijeka. Stigli su u Osijek i članovi juniorske i kadetske reprezentacije Češke, jedan kontrolni trening odradio je i dio ženske reprezentacije Hrvatske, a uskoro bi ponovno trebao stići i jedan klub iz Izraela. Podsjetimo, upravo su članice jednog ženskog izraelskog kluba bile i prve službene gošće Sokol centra, koji bi uskoro trebao ugostiti i još jednog vrlo zanimljivog gosta iz dalekih krajeva.


- Javio nam se gimnastičar iz Indije. Njihov reprezentativac, poslao nam je i snimku i kompletan životopis. Njihova delegacija, naime, bila je u Sokol centru za vrijeme Dobro World Cupa na kojem su indijski gimnastičari i gimnastičarke ove godine prvi put nastupili. Očito su bili zadovoljni viđenim, pa će njihov gimnastičar doći na pripreme. Planira kod nas biti čak dva mjeseca, premda je moja pretpostavka kako će ostati do Svjetskog prvenstva u Stuttgartu početkom listopada. Moram reći kako sada imamo dosta posla oko papirologije ne bi li Indijac uopće mogao doći kod nas i ostati toliko dugo - otkriva Vladimir Mađarević.


Svi oni, dakako, spavaju u pansionu na najgornjem katu Centra, u kojem čak gimnastičarke i gimnastičari objeduju. Stoga, Sokol napuštaju tek u slobodno vrijeme kada žele prošetati Osijekom.
- Možemo biti zadovoljni za početak i za naše prvo ljeto kako djelujemo. Iskustva naših prijatelja iz Aton centra u Nedelišću govore kako su do punog kapaciteta došli nakon dvije godine. Potrebno je neko vrijeme kako bi se još više proširila priča, a vjerujem kako će svi naši ovoljetni gosti prenijeti odlična iskustva svojim kolegicama i kolegama iz ostalih reprezentacija i klubova - rekao je Mađarević. K.Lacković
BENOVIĆ I PRPIĆ U MERSIN, SELIGMAN U ZADRU
Gimnastička sezona nastavlja se već sljedeći tjedan kada se u turskom Mersinu održava natjecanje za Challenge cup. Na njemu će nastupiti dvojica Osječana, "parteraš" Aurel Benović iz GD Osijek Žito, i Renato Prpić iz Inove gim, koji će pokušati izboriti finale na konju s hvataljkama. U međuvremenu Robert Seligman odrađuje treninge u Zadru gdje će boraviti dva tjedna. Unatoč sjajnim uvjetima u svojoj dvorani odlučio se Robert maknuti iz grada kako bi se ipak posvetio sebi u važnoj fazi priprema za nastavak sezone, gdje će kulminaciju doživjeti na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu, u listopadu. Zadar mu je dobro poznata sredina s obzirom na to da tamošnju dvoranu koristi tijekom ljetovanja, a premda sezona traje, tamo ima svoj mir. Prvi nastup u nastavku sezone Seligman će imati u mađarskom Szombathelyju, tjedan dana iza Mersina.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike