Sport
UEFA SUPER KUP

Klopp kao Rocky
uzvikivao: Adrian, Adrian
Objavljeno 15. kolovoza, 2019.

Istanbul je ponovo bio sretan za Liverpool. Kao što su 2005. u tom gradu osvojili naslov prvaka Europe, u srijedu su raspucavanjem s 11 metara svladali Chelsea sa 7:6 (2.2) te tako četvrti put u povijesti osvojili UEFA Super kup.


Susret je nakon 120 minuta igre završio 2:2. Chelsea su poveli u 36. minuti pogotkom francuskog napadača Olivier Girouda nakon asistencije američkog reprezentativca hrvatskog podrijetla Christiana Pulisicha. Liverpool je do izjednačujućeg pogotka stigao već u trećoj minuti drugog poluvremena. Strijelac je bio Senegalac Sadio Mane, a asistent Brazilac Roberto Firmino, koji je ušao u igru na početku drugog dijela. Mane je bio strijelac za 2:1 za Liverpool u produžetku u 95. minuti, a Chelsea je izjednačio šest minuta poslije, nakon što je francuska sutkinja Stephanie Frappart dosudila kazneni udarac, a siguran realizator bio je Jorginho.

Carragher poklanja kuću

Odluka o pobjedniku Super kupa tako je drugi put u povijesti pala nakon jedanaesteraca. Za Liverpool su redom bili precizni Firmino, Fabinho, Origi, Alexander-Arnold i Salah, iako je dvaput Kepa pročitao stranu i imao loptu na ruci. Za Chelsea su precizni izvođači bili Jorginho, Barkley, Mount i Emerson, neočekivani junak kod "redsa" bio je španjolski vratar Adrian. U petoj seriji raspucavanja obranio je udarac Tammyja Abrahama. Inače, punim imenom Adrian San Miguel Del Castillo stigao je u Liverpool samo 11 dana prije bez odštete iz West Hama nakon ozljede ponajboljeg vratara svijeta Alissona Beckera.


- Kakva priča. Adriaaan! - poput Rockyja uzvikivao je nakon susreta trener Liverpoola Jürgen Klopp svome vrataru.


- Sačuvao je živce. Već je glasan u svlačionici. Ne znam je li osvojio puno u životu, tako da je ovo dobro za njega - rekao je Klopp, premda će poslije snimke pokazati kako je Liverpoolov junak prije Abrahamova udarca zakoraknuo ispred linije, pa je sutkinja Frappart sigurno imala elemenata za ponavljanje udarca. No to nikako nije umanjilo oduševljenje među navijačima i bivšim igračima Liverpoola. Kada je Adrian stigao u Liverpool, u žutom se tisku tako pojavila priča kako namjerava kupiti imanje nekadašnjeg nogometaša Liverpoola Jamie Carraghera. Nakon obranjenog jedanaesterca oglasio se sam Carragher, koji je na Twitteru ponudio svoju kuću potpuno besplatno!
Kovačić igrao do 101.


Ovogodišnji Super kup također nije mogao proći bez hrvatskih nogometaša. Mateo Kovačić bio je u početnoj postavi Franka Lamparda i dobro obavio posao u veznom redu, i u defenzivi i u izgradnji akcija, a u 32. minuti ga je Liverpoolov vratar Adrian padom u noge spriječio da se upiše u strijelce. Hrvatski reprezentativac je iz igre izašao u 101. minuti, kad ga je zamijenio Ross Barkley. Kod Liverpoola Dejan Lovren nije niti doputovao u Tursku. Objašnjeno je to zbog bolesti, premda transfer-nagađanja kažu kako je hrvatski stoper u pregovorima s Romom i Milanom.


Krešimir Lacković
LIVERPOOL - CHELSEA 7:6 (2:2, 1:1, 0:1)
ISTANBUL - Bešiktaš Park. Sutkinja: Stephanie Frappart (Francuska). Strijelci: 0:1 Giroud (36.), 1:1 Mane (48.), 2:1 Mane (95.), 2:2 Jorginho (101. - 11m). Jedanaesterci: 3:2 Firmino, 3:3 Jorginho, 4:3 Fabinho, 4:4 Barkley, 5:4 Origi, 5:5 Mount, 6:5 Alexandre-Arnold, 6:6 Emerson, 7:6 Salah, Abraham - Adrian obranio
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike