Sport
MEMORIJAL ‘’LJUBOMIR KALEM-LJUBO”

Papuk slavio nakon penala
Objavljeno 10. kolovoza, 2019.
Na travnjaku NK Papuk u Orahovici odigran je 10. nogometni turnir ‘‘Ljubomir Kalem-Ljubo‘‘ u čast pokojnom dugogodišnjem igraču i sportskom direktoru kluba. Na turniru su sudjelovali trećeligaši NAŠK (Našice), domaćin Papuk, županijski prvoligaš Požeško-slavonske županije NK Papuk Velika te županijski drugoligaš Zrinski iz Nove Bukovice.

- Ljubomir Kalem je bio čovjek koji je živio za sport i nogomet. Za naš klub je učinio mnogo i mu ovim turnirom odajemo dužno poštovanje. Jedno je sigurno, nećemo ga zaboraviti, a ono što je ostavio poštenje, dobrotu i ogroman sportski duh prenosit ćemo na sve generacije naših igrača, poručio je predsjednik NK Papuk Dalibor Fofonjka prilikom svečanog otvaranja Memorijala.

Igralo se tijekom dva dana, u polufinalu su trećeligaši bili uvjerljivi i slavili s po 5:0, domaći Papuk protiv imenjaka iz Velike, a NAŠK protiv Zrinskog. Potom je u susretu za treće mjesto Zrinski nakon preokreta svladao Papuk s 4:2. Veličani su poveli preko Šipure, ali početkom drugog dijela Petrović je izjednačio. Vrlo brzo Papuk je imao 2:1, a strijelac je bio Bosotin. No, u nastavku je Zrinski zabio tri pogotka (Šafranko, Kapetanović i Petrović) za konačnih 4:2. U finalu je pak bilo lijepih poteza, preokreta i na kraju su pobjednika odlučivali jedanaesterci. NAŠK je poveo već u drugoj minuti pogotkom Vinogradca, a početkom drugog dijela Tomić je zabio za 2:0. No, onda kreće preokret nogometaša Papuka, u 75. minuti Stipe Čavić smanjio je rezultat, a u sudačkoj nadoknadi Borna Mimić pogodio je za 2:2. Pobjednika su odlučili jedanaesterci u kojima su koncentriraniji bili domaći igrači te je Papuku pripao naslov pobjednika ovoga memorijala. Nagrade najboljima uručili su obitelj Kalem, predsjednik NK Papuk Dalibor Fonjka te orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin. V. Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike