Sport
MOMČAD ZA SLAVEN BELUPO

Teško da će Skender mijenjati uvježbavano tijekom priprema
Objavljeno 17. srpnja, 2019.

Još jedan dan dijeli nogometaše Osijeka od starta u novu sezonu. Ove godine bijelo-plavi će sa Slaven Belupom odigrati prvu utakmicu sezone u HT Prvoj HNL. Posljednja dva testa nakon povratka s priprema iz Austrije Skenderova momčad nije položila, a u petak kreće prava i ozbiljna borna za bodove.

Na "generalki" ih je tukla tuzlanska Sloboda (3:2), a pričuve su poražene od mađarskog Ujpesta (1:0), pa se sad može postaviti pitanje u kolikoj su mjeri i jesu li uopće zaljuljane projekcije momčadi koje je imao tijekom priprema trener Dino Skender. Prateći sve što se događalo u pripremnom razdoblju, nismo stekli dojam da je Dino onaj tip trenera koji na spavanje ode s jednom, a probudi se s drugom idejom. Teži standardnosti, a ključan mu je način na koji prvotimci ispunjavaju njegove zahtjeve. I nije od onih trenera koji će praviti drame nakon jedne slabije partije pojedinca ili momčadi. Zato treba očekivati kako ćemo na premijeri na djelu vidjeti momčad koja je od početka priprema imala epitet udarne. Jedina promjena s obzirom na prve prijateljske utakmice dogodila se na vratima. Ivica Ivušić zaslužio je Skenderovo povjerenje i potisnuo Marka Malenicu, koji se, između ostalog, sprema i na odlazak iz Gradskog vrta, u drugi plan. Ostalo, kada je momčad u pitanju, već znaju i vrapci na grani. Neke bi trenere onako slaba izvedba u prvom poluvremenu utakmice protiv Slobode možda i zaljuljala u razmišljanjima, ali sumnjamo da će se to dogoditi Skenderu. Od prvog dana priprema inzistira na određenim taktičkim stvarima, puno je vremena posvetio na treninzima i u prijateljskim utakmicama kako bi se te ideje igre što jasnije vidjele na terenu, pa bi baš zbog toga bilo iznenađenje ako bi se odlučio nešto mijenjati na osnovi tog jednog poluvremena protiv Slobode. Izdanja Osijeka tijekom priprema u Austriji varirala su između dobrih i vrlo dobrih. Težnja je da ta ocjena ode i na odlično, što bi se nekakvim promjenama unutar momčadi odgodilo na neko vrijeme, a takav si luksuz Osijek ne može dopustiti. Naime, s obzirom na ono što ih čeka u prvom mini ciklusu od četiri utakmice (Slaven Belupo i Gorica u prvenstvu te dva okršaja s bugarskim CSKA-om u Europskoj ligi, nap.a.), Osječani odmah moraju biti na visokoj razini.

Skender je tijekom priprema puno pričao o širini igračkog kadra, misleći pri tome na zgusnut raspored zbog europskih utakmica. Međutim, između domaće premijere sa Slaven Belupom i europske, koja Osječane čeka u Sofiji, bit će šest dana, što je uobičajeno razdoblje između dva nastupa, pa nema razloga za rotacije. Jedino ako se već ne razmišlja o 2. kolu HNL-a i utakmici protiv Gorice, koja slijedi nakon gostovanja u Bugarskoj, ali čisto sumnjamo kako Skender gleda toliko unaprijed. D.Keler

VJEROJATNI SASTAV ZA SLAVEN BELUPO:

Ivušić, Škorić, Guti, Majstorović, Šorša, Žaper, Jugović, Bočkaj, Marić, Kleinheisler, Mance

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike