Sport
ATP UMAG

Danas kreće još jedno tenisko ludilo
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Danas na zemlji Stella Marisa počinje 30. izdanje ATP turnira u Umagu. Kreću mečevi glavnog turnira, no u Umagu se već par dana igra, a gledatelji uživaju. Na rasporedu su bile kvalifikacije, ali i jedna ekshibicija koja je podsjetila na prvo izdanje turnira. Kao i prije gotovo 30 godina, na terenu su se našla dva Gorana, Ivanišević i Prpić. Tada u finalu umaškog turnira 1990. godine Prpić je svladao Ivaniševića i postao prvi pobjednik hrvatskog Toura. I ovaj put slavio je Prpić, igrao se jedan set (6:4), a zanimljivo, publike je bilo više nego te 1990. godine. I što je najvažnije, svi su uživali u toj ekshibiciji.

A publika će uživati i u sljedećim danima kada do nedjelje kreće borba za naslov 30. umaškog pobjednika. U ždrijebu su tri Hrvata, a predvodi ih 14. tenisač svijeta Borna Ćorić, koji je postavljen za drugog nositelja i slobodan je u 1. kolu, a onda čeka boljeg iz dvoboja između talentiranog ljevorukog 20-godišnjeg Francuza Corentina Mouteta (ATP - 84.) i igrača iz kvalifikacija. Preostala dvojica hrvatskih tenisača u glavnom turniru, 28-godišnji Viktor Galović (ATP - 196.) i 22-godišnji Nino Serdarušić (ATP - 290.), dobila su pozivnice organizatora, a za suparnike u 1. kolu imaju igrače iz kvalifikacija.

Za prvog nositelja turnira postavljen je Talijan Fabio Fognini, koji će u Umagu zaigrati s renkingom karijere, jer će se na novoj ATP ljestvici, koja će biti objavljena danas, naći u TOP 10, po novome je deveti tenisač svijeta. U prvom kolu je slobodan, a u 2. kolu čeka sunarodnjaka, pobjednika dvoboja između Thomasa Fabbiana i Stefana Travaglie. Treći nositelj, Srbin Laslo Đere, čeka pobjednika dvoboja bivšeg umaškog finalista Talijana Paola Lorenzija i igrača iz kvalifikacija, dok će i četvrti nositelj, Srbin Dušan Lajović, za suparnika u 2. kolu možda imati bivšeg pobjednika hrvatskog ATP-a. On će igrati s boljim iz meča bivšeg umaškog pobjednika Rusa Andreja Rubljova i Nizozemca Robina Haasea.
I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike