Sport
NOVA AKVIZICIJA "BROKERA"

U Vrijednosnice stigao mladi hrvatski reprezentativac Antonio Jordano
Objavljeno 13. srpnja, 2019.

Nakon kraćeg zatišja nastavilo se s popunjavanjem igračkog kadra jedinog slavonskog košarkaškog premijerligaša. Vrijednosnice Osijek dovode u svoje redove mladog hrvatskog reprezentativca. Antonio Jordano trebao bi nositi dres "brokera" sljedeće tri sezone, na koliko je dogovorena suradnja. Očito da su ozbiljniji kontakti s njim uspostavljeni za nedavnog boravka U-20 reprezentacije Hrvatske, koja je dio priprema za EP koje danas počinje u Izraelu odradila u osječkom Gradskom vrtu. Dogovor je postignut i ovaj rođeni Riječanin (1999.) od jeseni će biti novi stanovnik slavonske metropole.

Jordano igra na poziciji beka, primarno na mjestu organizatora igre, a visok je 188 cm. Karijeru je započeo u rodnom gradu, u KK-u Torpedo (preteča Kvarnera 2010) gdje je bio do svoje 15. godine. Igrajući u mlađim kategorijama skrenuo je pozornost naših najboljih klubova, a najbrža je bila zagrebačka Cedevita, koja ga je u 2014. dovela u svoje redove. Godinu dana kasnije izabran je među 40 najvećih talenata iz regije za ‘‘Jordan Brand Classic‘‘ kamp, odakle je deset najboljih otišlo i u SAD, pokazati se u New Yorku, među mladim igračima iz cijelog svijeta. U Cedeviti je pak igrao za kadetsku i juniorsku ekipu te za Mladost u A-2 ligi. Od 2016. je uključen u seniorski program kluba s Velesajma, prije dvije godine odradio je posudbu u Zaboku, a prošle sezone igrao je za peterostrukog prvaka države tijekom osnovnog dijela sezone. Jordano je u HT Premijer ligi odradio 21 dvoboj, na parketu je provodio 22 minute te je imao učinak od 9.6 poena, 1.9 asistencija i 1.8 skokova. Dobre partije pružao je i protiv svog novog kluba, u dva dvoboja protiv Vrijednosnica imao je prosjek od 13.5 poena te po dvije asistencije i skoka. Ne bi bilo loše da slične brojke prezentira u žutom dresu.

Igrao je dosad Antonio za gotovo sve mlađe dobne reprezentativne selekcije. Prije dvije godine je u Talinu na Europskom prvenstvu U-18 bio dio momčadi koja je osvojila B diviziju. Bio je dio generacije koja je prije godinu dana u Chemnitzu osvojila prvo hrvatsko U-20 odličje (srebro), a trenutno je s istom selekcijom u Tel Avivu, gdje će pokušati ponoviti visoke domete. Po povratku iz Izraela će na odmor, a sredinom kolovoza stiže na prozivku u Vrijednosnice Osijek. N. Benčina
Jordano u HT Premijer ligi ima prosjek od 9.6 poena, 1.9 asistencija i 1.8 skokova
Najčitanije iz rubrike