Učionica
REZULTATI NATJEČAJA STUDENTSKOGA ZBORA ZA FINANCIRANJE STUDENTSKIH PROJEKATA U 2019. GODINI

Raspodijeljeno ukupno 480 tisuća kuna za 91 odobren studentski projekt
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Od 5. do 26. travnja 2019. trajale su prijave na Natječaj za financiranje studentskih projekata u 2019. godini koji je, kao i proteklih godina, raspisao i proveo Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Na osnovi toga natječaja za financiranje programa studentskih udruga, studentskih zborova sastavnica Sveučilišta u Osijeku te pojedinih studenata, Studentski zbor Sveučilišta ove će godine raspodijeliti ukupno 480 tisuća kuna za 91 prijavljen projekt u šest kategorija. Najviše, tj. 20 projekata provest će se u okviru kategorije „Projekti usmjereni na razvoj i pružanje sadržaja vezanih uz organizaciju slobodnog vremena studenata Sveučilišta“, 17 projekata u kategoriji „Projekti usmjereni na poticanje i promicanje kulturno-umjetničkih događanja u organizaciji studenata“, 24 projekta u kategoriji „Projekti međunarodne i međuinstitucionalne suradnje“, 19 u kategoriji „Projekti od općeg društvenog interesa”, četiri projekta u kategoriji „Projekti usmjereni na poticanje i promicanje izvrsnosti u stručnom, znanstvenom i umjetničkom djelovanju“ te sedam projekata u kategoriji „Projekti usmjereni na informiranje, izdavačku djelatnost i studentske medije“.

Od prijavitelja, sukladno Pravilniku o raspodjeli financijskih sredstava Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku za studentske programe studenata i studentskih organizacija Sveučilišta u Osijeku, na natječaj se prijavilo 12 studentskih udruga, 12 studentskih zborova fakulteta, odjela i akademije osječkoga Sveučilišta te sedam studenata koji su samostalno prijavili projekt. Ukupna vrijednost prijavljenih projekta iznosi više od 1,9 milijuna kuna, a najviše je projekata prijavio Studentski zbor Akademije za umjetnost i kulturu koji ove godine izvodi 27 studentskih projekata.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike