Sport
PAO DANSKI PRVAK

Mirko Marić s dva pogotka u
završnici slomio Kopenhagen
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
Pripreme u Austriji završene na najbolji mogući način
Odličan je bio posljednji dan Osijekovih priprema u Austriji. Prvo je pričuvna momčad razbila Zorju, a onda se iskazala i udarna garnitura bijelo-plavih koja je svladala prvaka danske Kopenhagen. Junak pobjede bio je, a tko drugi, nego Osijekov najbolji strijelac Mirko Marić koji je u završnici susreta s dva pogotka potopio Dance. Bila je to tvrda utakmica u kojoj se bijelo-plavi nisu dali protiv momčadi koja nerijetko igra i u skupinama Lige prvaka. U prvom dijelu susreta nije bilo pogodaka, iako su oba suparnika imala svoje prilike. Osijek preko Mancea i Bočkaja, a za Kopenhagen su prijetili Falk i Fischer. U sličnom se tonu nastavilo i u drugom dijelu utakmice. Dancima je pripalo prvih 15-ak minuta drugog dijela i tada su stvorili i najbolju priliku za vodstvo. Bengston je ubacio slijeva, a Sotiriu glavom pucao sa 6-7 metara preko vrata. No, završnica susreta u potpunosti je pripala Osijeku. Prvo je Mance opasno prijetio s ruba kaznenog prostora, a udarac je očešao nekoga u obrani Kopenhagena i završio malo pokraj vrata. No, u 77. minuti Dancima više nije bilo spasa. Guti je poslao odličnu dugačku loptu na Marića koji je pobjegao svojim čuvarima, ušao u kazneni prostor s desne strane i onda ispod Grytebusta pogodio mrežu - 0:1. Samo tri minute kasnije napadač bijelo-plavih još jednom je bljesnuo. Ukrao je loptu obrani danske momčadi, othrvao se naletu Nelsona i staloženo pogodio donji desni kut za potvrdu pobjede osječke momčadi. Dugo su bijelo-plavi čekali na pobjede tijekom austrijskih priprema, ali su u dva posljednja susreta doista ostavili odličan dojam, pa se s optimizmom mogu vratiti kući i iščekivati start nove sezone. D.Keler

KOPENHAGEN        0
OSIJEK                      2  (0)

KUMBERG – Stadion sportskog centra Well Welt. Gledatelja: 100. Sudac: Philipp Duschner (Austrija). Strijelac: 0:1 Marić (77), 0:2 Marić (80).

KOPENHAGEN: Joronsen, Varela, Stage, Begnston, Nelson, Zeca, Falk, Skov, Fischer, Wind, N‘Doye. Još su igrali: Grytebiut, Bartolec, Holse, Sotiriou, Daghim, Daramy, Steffensen.

OSIJEK: Ivušić, Škorić, Guti, Majstorović, Šorša, Pilj, Žaper, Kleinheisler, Bočkaj, Marić, Mance. Još su igrali: Todoroski, Almeida, Todorov, Jugović, Bliznac, Durdov.
Najčitanije iz rubrike