Sport
USPJEŠAN DAN HRVATSKIH TENISAČ(IC)A NA TRAVI

Čorić dobro krenuo u Halleu, a Martić u Birminghamu
Objavljeno 18. lipnja, 2019.

Uspješan dan imali su jučer hrvatski tenisači(ce) na travnatim turnirima u Njemačkoj i Engleskoj. Borna Ćorić prošao je prvu prepreku na ATP turniru u Halleu, dok je u Birminghamu isto napravila i Petra Martić.


Borna Ćorić uspješno je krenuo u obranu naslova u njemačkom Halleu. U prvom kolu 2.1 milijuna eura vrijednog turnira hrvatski je tenisač svladao Španjolca Jaumea Munara sa 7:6 (2), 6:3 za samo sat i 20 minuta igre. Tako je stigao do šeste uzastopne pobjede na Gerry Weber Openu, a za nastavak niza u 2. će kolu morati biti bolji od Portugalca Joaoa Souse.


U drugom međusobnom susretu Ćorić je i drugi put nadvisio 22-godišnjeg Španjolca kojeg je nedavno svladao i na zemlji Monte Carla. Tada su mu bila potrebna tri seta te gotovo tri i pol sata, a sada je na travi odradio sve brže i jednostavnije. U prvom se setu vodila izjednačena borba, bez ijednog oduzimanja servisa, a jedine je break lopte i to dvije imao Munara pri vodstvu 4:3. No, Ćorić je spasio 15:40, osvojio svoj servis, nakon čega je set otišao do odlučujuće 13. igre. A u njemu je 22-godišnji Zagrepčanin bio apsolutno bolji, od 2:2 nanizao je pet poena te time ugrabio prvi set. Drugi je set presudio samo jedan oduzeti servis, a njega kod rezultata 2:1 napravio hrvatski tenisač. Iskoristio je svoju prvu, kasnije se pokazalo i jedinu break priliku u susretu te poveo 3:1. Potom je trebao "samo" čuvati svoj početni udarac, što je i uspijevao, ne dopuštajući suparniku ni nadu kako bi ga mogao ugroziti. Konačno je kod 5:3 na svoj servis imao tri vezane meč lopte te je iskoristio drugu za nastavak puta prema trećem naslovu karijere.


Dobar početak na travi Birminghama imala je i Petra Martić koja je u 1. kolu WTA turnira bila bolja od Ruskinje Jekaterine Aleksandrove sa 6:3, 7:5 za sat i 25 minuta igre. Nakon što je kod 1:1 i 2:2 spasila ukupno četiri break lopte, do svoje prilike stigla je i Martić koja je iskoristila svoju drugu te povela 4:2, a tu je prednost sačuvala do kraja seta. U drugom je bolje krenula 24-godišnja Ruskinja, 50. igračica na WTA listi, koja je oduzela servis našoj tenisačici te potom povela 4:1. No, u sedmom gemu uzvratila je Martić, a kod 5:5 uspjela je još jednom oduzeti servis Ruskinji te je potom sigurno odservirala za drugi set, a time i meč. Sljedeća suparnica 28-godišnjoj Dućanki bit će još jedna Ruskinja, Margarita Gasparjan.

Jučer je svoj nastup u 1. kolu Birminghama trebala odraditi i Donna Vekić, no njen je susret protiv druge nositeljice i nedavne pobjednice Roland Garrosa Australke Ashleigh Barty zbog kiše odgođen za danas.


Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike