Sport
OSJEČANKE OSTALE PRAZNIH RUKU

Split je ove sezone uzeo oba pokala, Osijek treba smisliti kako vratiti primat
Objavljeno 13. lipnja, 2019.

Prethodne sezone u Split je otišla jedna titula, a u netom okončanoj obje! Nogometašice Splita tako su nakon 12 godina preuzele državni primat od Osijeka koji je u tri ovosezonska sučeljavanja s novim prvakinjama Hrvatske dva izgubio (0:2, 0:1) te remizirao (3:3), ali čiji je susret bez pobjednika bio ravan porazu jer je upravo odlučio da tron preseli u grad podno Marjana.

U onom na Dravi Osječanke su sportski primile tu promjenu, iako je ostala lebdjeti određena dvojba je li to sve bilo u duhu pravila igre. Nakon što su, gotovo, prežalile gubitak titule prvaka, pred svojim pristašama "zečice" su imale želju u Krapini uzvratiti Splićankama za prvenstvo, ali i kup koji su im uzele godinu prije. Učenice trenera Tihomira Rudeža taj će uzvrat prolongirati jer je u nedjelju jedna lopta u mreži 16-godišnje Karle Slanovic odredila pobjednika koji se ponovno zvao Split. "Crvene" su došle do novog uspjeha igrajući 55 minuta s igračicom više jer je osječka reprezentativka Leonarda Balog u 35. minuti uparila žute kartone prvi dobivši pet minuta ranije. Tako bitno oslabivši ekipu koja je na terenu čak i djelovala bolje, ali kako se broje pogodci, tada su pobjednički pokal podignule Splićanke do njega ponovno došavši izravnim udarcem Bukač iz desnog kuta desetak minuta prije kraja.

- Za razliku od prethodne osječke, nedjeljna utakmica u Krapini imala je drukčiji uvod jer smo kretali od rezultata 0:0, odnosno nismo ništa lovili ili morali pobijediti s određenom razlikom. Do 35. minute bilo je dobro, a onda je Balog isključena i sve je krenulo po zlu. Ne volim komentirati suđenje, ali iz iskustva mogu reći da nije bilo ravnopravno, pri čemu ne mislim samo na prvi žuti karton Balog koji je dobila prestrogo. Bilo je tu još diskutabilnih situacija, ali ne želim ništa potencirati jer ionako ne možemo ništa vratiti. Osim u dogledno vrijeme primat, za što se moramo ekipirati i pripremiti jer je očito na državnoj razini stigla ozbiljna konkurencija. Kao i u prvenstvenom susretu, ovom za kup svojim igračicama ne mogu ništa predbaciti jer su dale što mogu u ovom trenutku, ali ih sreća nije ni najmanje htjela pomaziti, tako da su u sedam dana dva puta tugovale, premda to nisu zaslužile. Broje se, međutim, ubačaji u mrežu pri čemu su Splićanke bile uspješnije te to moramo respektirati i prihvatiti. Istodobno i činjenicu da smo sada drugi, a čime igračice i osobno nismo pomireni te ćemo pokušati sve da taj status promijenimo - elaborirao je Rudež posljednji ovosezonski susret ne raspuštajući još igrački kadar koji će do kraja tjedna ostati na okupu. Ne u kompletnom sastavu jer su Kristina Nevrkla, Martina Šalek i Leonarda Balog otputovale s "A" reprezentacijom u Bugarsku gdje će se u dva prijateljska susreta sastati s tom domaćom najboljom vrstom. D.Lekšan
Osječke nogometašice dugo su vladale hrvatskim nogometom, no dominacija je prekinuta
Možda ste propustili...

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike