Sport
ZAVRŠNICA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osječani i Đakovčanke na Poljudu u lovu na eurovize
Objavljeno 8. lipnja, 2019.

Bliži se kraju kuglačka sezona koju tradicionalno zatvara završni turnir Kupa Hrvatske. Preko vikenda za drugi domaći trofej sezone igra se u Splitu, a na kuglani Poljud predstavnike u obje konkurencije imat će i Regija Istok.

Kuglači Osijeka tradicionalni su sudionici završnog turnira Kupa Hrvatske koji je stigao do svog desetog izdanja. Osječanima je ovo već deveto polufinale, na prethodna četiri izdanja igrali su finale, a jednom su osvojili i naslov. Jedini put kada nisu igrali finalni turnir dogodilo se 2013. godine, upravo u Splitu, gdje sada dolaze s ciljem da izbore eurovizu, odnosno nastup na NBC Pokalu koji je na programu u listopadu u Slavonskom Brodu. Za ostvarenje cilja treba osvojiti Kup, ili biti uspješniji od Zadra koji također ima iste ambicije. Prije godinu dana u istom raspletu Osijek je bio uspješniji u direktnom polufinalnom obračunu, no sada je ždrijeb bio nešto drugačiji i nepovoljniji za kuglače s Drave koji su u polufinalu dobili najtežeg mogućeg protivnika. U subotu, u 18 sati, na stazi ih čeka branitelj naslova u Kupu, ali i aktualni prvak države koji je ove sezone uzeo i Svjetski kup te i Ligu prvaka. Prije toga (15.30) sastaju se u prvom muškom polufinalu domaći Mertojak i Zadar.

- Igramo protiv momčad koja je ove sezone nedodirljiva na domaćim stazama, ali i onim europskim. Jasno da je Zaprešić i protiv nas apsolutni favorit, stoga treba biti svjestan da ćemo teško u peti uzastopni finale. Naravno, ništa nije nemoguće, ali za senzaciju se dosta toga mora poklopiti. Nas prije svega zanima kako osigurati nastup na eurosceni i sljedeće sezone. Sve ćemo znati nakon prve utakmice, ako domaćin odradi posao tada je jasno da ćemo u nedjelju igrati i utakmicu za treće mjesto koja će dati odgovor tko će na NBC pokal. Ne odričemo se ambicija i u polufinalu, ali nama je najvažnije na Poljudu biti bolje plasiran od Zadra. Sve iznad toga bit će bonus - kaže igrač i trener KK Osijek Mario Mušanić.

Subotnji polufinalni program na Poljudu otvaraju kuglačice, a već u 8 sati u akciju će Đakovo i koprivnička Podravka. Đakovčanke su prvi put na završnom turniru na kojem, kao i Osječani, mogu izvaditi vizu za NBC Pokal. Za to bi dostatna trebala biti pobjeda nad Koprivničankama, s kojima u dva ovosezonska ligaška ogleda imaju polovičan učinak. Znači, sve je moguće, pa da i Đakovo najesen zaigra na eurosceni. U drugom polufinalu (12.30) riječka Mlaka je veliki favorit protiv Plitvica.

Nino Benčina
REKORDERI MLAK I ZAPREŠIĆ
Kuglački kup Hrvatske ustrojen je 2010. godine, znači da je FF u Splitu deseta završnica ovog natjecanja. Na nju kao glavni favoriti stižu aktualni državni prvaci kuglačice Mlake i kuglači Zaprešića koji ujedno i brane primat u Kupu. Oba kluba rekorderi su po slavljima, imaju ih po četiri, a kod kuglačica dvaput je najbolji bio Zagreb te Istra Poreč i Zagreb Zaboky po jednom. U muškj konkurenciji prvi osvajač Kupa bio je Zadar, koji ima tri naslova, a s jednom pobjedom mogu se dičiti u Konikom Osijeku i Mertojaku, koji će sada na svom terenu pokušati stići do drugog slavlja.
Možda ste propustili...

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike