Sport
ERSTE PLAVA LIGA DANAS U VUKOVARU

Osnovnoškolci u "lovu" na finale u Zagrebu
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Atletska karavana nastavlja svoje proputovanje Hrvatskom. Nakon što su već odrađeni kvalifikacijski turniri u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Makarskoj, Zadru i Puli, danas (petak) će Erste Plava liga prvi put posjetiti i Vukovar. Naime, u sedmom izdanju ove velike atletske priredbe osnovnoškolaca organizatori su odlučili proširiti natjecanja na dva premijerna grada domaćina - Vukovar i Knin. To je i neka simbolika, dva hrvatska grada koja su proživjela vrlo teške dane početkom devedesetih prošloga stoljeća dobila su priliku da se uključe u veliki atletski pokret i svojim najmlađim sugrađanima pruže priliku da u što većem broju sudjeluju u ovome natjecanju. I prije su Vukovarci bili dio Erste lige, dolazili su na kvalifikacije u Osijek, ali sada se natječu na domaćem terenu.


Dolazak atletskog natjecanja namijenjenog školarcima od trećih do šestih razreda osnovnih škola omogućila je prvenstveno gradnja atletske staze u Vukovaru i otvaranje mogućnosti za ovakav vid nadmetanja. Tako će se učenici osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije danas od 11 sati na stadionu HNK Vukovar natjecati u utrkama na 60, 300 i 600 metara te u skoku u vis i dalj te bacanju kugle i vortexa, ovisno o dobi sudionika. Prethodnih su godina osnovnoškolci iz Vukovara i cijele županije bili redoviti sudionici osječkog kvalifikacijskog turnira, pa se očekuje da na "domaćem" terenu budu još brojniji. Kao i na ostalim turnirima, i ovdje svaki natjecatelj može nastupiti u dvije discipline, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije izborit će plasman na finale, 3. rujna, u Zagrebu, uoči velikog međunarodnog atletskog mitinga Hanžekovićevog memorijala.
Kvalifikacije organizira AK Vukovar u suradnji s osječkim AK Slavonija-Žito, koji se svih ovih godina potvrdio kao jedan od najboljih i najuspješnijih organizatora Erste Plave lige u Hrvatskoj. Podsjetimo, u Osijeku je ponovno veliki broj osnovnoškolaca tražio put na veliki finale u Zagreb. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike