Sport
TRI ŽENSKA HRVATSKA FINALA

Ana Đerek u trećem nastupu u Gradskom vrtu osvojila je prvu medalju, i odmah zlatnu
Objavljeno 27. svibnja, 2019.
Ženski dio hrvatske gimnastičke reprezentacije na ovogodišnjem je Dobro World Cupu imao dvije predstavnice u tri finala. U subotu je Tijana Tkalčec nastupila u finalu na preči. Osvojila je peto mjesto s prosječnom ocjenom 13.100. Ana Đerek u nedjelju na sjajan se način vratila u Osijek nakon godinu dana stanke zbog teške ozljede. U svom trećem nastupu u Gradskom vrtu osvojila je prvu medalju. I to odmah zlato. Na parteru na kojemu je u finalu zaradila ocjenu 13.033 kao i Ukrajinka Angelina Radivilova. Međutim, Ukrajinka je imala pri tome za tri desetinke veću startnu ocjenu. Splićanka je nastupila na početku finalnog dana i među osam na gredi i ostala korak do medalje. Završila je četvrta s ocjenom 12.633. Do postolja su je dijelile stotinke. Trećeplasirana Rumunjka Alexandra Mihai dobila je ocjenu 12.667. Slavila je Ukrajinka Radivilova (13.333).


- Eto, njoj je pripala greda, a meni parter - komentirala je Ana svoj nastup i onaj najveće konkurentice na parteru.


- Stvarno sam superzadovoljna. Ne očekuješ baš kada dolaziš da bi to mogla biti pobjeda, ali čim sam kao prva ušla u finale, znala sam da postoji i ta mogućnost. I eto, prva medalja u Osijeku, i odmah zlato. Zadovoljna sam s oba finala. I na gredi i na parteru. Na gredi je čak bilo bolje nego u kvalifikacijama. Imala sam četiri izvedbe, četiri dobre vježbe. Stvarno sam zadovoljna.


Dakako, pohvalila je i publiku.


- Publika je nevjerojatna. Ovo je natjecanje koje se rijetko doživi - rekla je Đerek kojoj je ovo druga pobjeda u Svjetskom kupu nakon Bakua prošle godine.


Slijedi joj mali odmor, pa državno prvenstvo 8. lipnja i onda kreću pripreme za Svjetsko prvenstvo. I Ani slijedi borba za Olimpijske igre, koje će pokušati ostvariti kroz višeboj.


Među prvima Ani je čestitala Tijana Tkalčec, koja je bila komentatorica ženskih nedjeljnih finala. U svom finalu, dan prije, na preskoku, zauzela je peto mjesto. Peta mjesta često je "proganjaju".
- Radila sam novi skok koji još nije dovoljno izvježban. Treba očito više iskustva natjecanja, ali sam zadovoljna što sam stala na noge i izdržala skok. Drago mi je što su svi imali podršku u Osijeku, ne samo hrvatski gimnastičari. Osijek je pokazao kako sport ne poznaje razlike u vjeri, rasi, naciji, nego publika daje svima podršku i drago mi je zbog toga što se to prepoznaje - rekla je naša najiskusnija gimnastičarka. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike