Učionica

I na GrAFOS-u realiziran niz događanja u okviru Noći knjige 2019.
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Tema ovogodišnje Noći knjige, „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“, bila je povodom i knjižnici Građevinskoga i arhitektonskog fakulteta Osijek za osmišljavanje zanimljivoga programa koji će pratiti zadanu temu, ali i ponuditi neke svoje originalne aktivnosti.

Vjerujući da među studentima građevinarstva i arhitekture ima mnogo likovno darovitih, raspisan je interni natječaj za likovni rad s navedenom temom. Pristigla su tri rada koja je tročlano stručno povjerenstvo (činili su ga akademski slikari Roko Idžojtić, Stjepan Šandrk i Ida Đurkić) ocijenilo kvalitetnima pa su i nagrađeni. Najboljim je radom proglašen „Dobby“ autorice Blaženke Maričević, a drugo su mjesto osvojila preostala dva podjednako dobra rada: Željka Lešić s „Captain Marvel“ i Dominik Kaurić s radom „Ezra Scarlet“. U auli je Fakulteta, na poticaj Vladimira Mosera, predavača na Fakultetu i velikoga zaljubljenika u strip-art, pripremljena izložba stripova i ilustracija skupine Novi kvadrat koje je godinama marljivo izrezivao i sakupljao. Organizirana je i radionica crtanja stripa koju je vodila akademska slikarica Ida Đurkić za desetak zainteresiranih studenata i djelatnika. Radionica je bila uspješna i svi su polaznici bili zadovoljni stečenim znanjima. U večernjim satima mogli se su pogledati i poslušati zanimljivo i inspirativno multimedijalno predavanje „Croatian Long DistanceTrail“ i predstavljanje knjige „Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače“ thruhikera Nikole Horvata. Nakon što je 2017. savladao Pacific Crest Trail od Meksika do Kanade, Horvat je odlučio osmisliti i proći long distance trail stazu i po Hrvatskoj što je prošle godine i ostvario. Riječju, slikom i kratkim videouradcima pokazao je što je sve doživio na 2200 kilometara dugom putu od Iloka do Prevlake.

Noć knjige na GrAFOS-u završila je koncertom studenata GRAFOS-a Petre Olić i Marka Glavice „Čitaj! – Gledaj! – Slušaj!“ Pripremili su zanimljiv program sastavljen od evergreena iz filmskih hitova koji su snimljeni prema književnom djelu, a pjesme je pratila i videoprezentacija.
Vesna ZOBUNDŽIJA
Možda ste propustili...

NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU OTVORENO JEDNO OD TRIJU NOVIH STUDENTSKIH SREDIŠTA U HRVATSKOJ

Osječke studentice i studenti dobili nov prostor za druženje i učenje

ZANIMLJIVA GOSTUJUĆA PREDAVANJA NA AKADEMIJI U OKVIRU KOLEGIJA ORGANIZACIJA MEDIJSKIH KAMPANJA

Znanja i kompetencije proširena kombiniranjem vrijedne teorije i prakse

USPJEŠNO ODRŽANA MEĐUNARODNA ZNANSTVENA KONFERENCIJA IWSSIP 2019 U ORGANIZACIJI FERIT-A

Predstavljeno 46 znanstvenih radova oko 150 autora iz 25 zemalja s pet kontinenata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MALI JUBILEJ SLUŽBENOGA MJESEČNOG GLASILA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Sveučilišni glasnik slavi objavu 50. broja

2

ODJEL ZA BIOLOGIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Produciraju vrhunske znanstvenike i stručnjake u području prirodnih znanosti, polju biologije

3

REALIZIRAN PROJEKT SREDIŠNJEGA DRŽAVNOG UREDA ZA HRVATE IZVAN HRVATSKE

Ukupno 33 polaznika Ljetne škole Domovina iz šest zemalja svijeta posjetili Osijek i Sveučilište