Sport
OSJEČKI BIVŠI NOGOMETAŠ I NADALJE POPULARAN U BELGIJI

Robert Špehar opet u Bruggeu
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
Iako je već relativno davno zaključio nogometnu karijeru i vratio se kući, Robert Špehar nije zaboravljen u Belgiji gdje je najdublji trag ostavio u redovima Club Bruggea. Kluba u kojemu je trenutačno prvi trener Ivan Leko i koji se bori za naslov prvaka Belgije.

Brugge je prošloga vikenda posjetio nekadašnji osječki nogometni as, Špehar je na poziv navijača Bruggea bio gost u susretu play-offa na domaćem terenu gdje je u nedjelju izveo i početni udarac uz ovacije 30.000 gledatelja s tribina.

Na rasporedu je bilo osmo kolo doigravanja za prvaka u kojemu je drugoplasiranom Bruggeu u goste došao vodeći Genk i ostavio kompletan plijen (3:2) te tako Lekinu momčad vratio u igru za prvo mjesto jer sada zaostaje tri boda za liderom dva kola prije kraja prvenstva.

Špehar je tijekom tog derbija bio sukomentator na belgijskoj državnoj televiziji, ali i evocirao je uspomene s navijačima kojih je bilo svih generacija i željeli su se s njim susresti. A ta ljubav je obostrana, koliko god Brugge voli Špehara, on im to uzvraća istom mjerom i svaki povratak u Belgiju mu je poseban. Osječanin je bio gost i tamošnjih gradskih čelnika te nekoliko udruga iz kojih mu upravo dođe najviše glasova kada se biraju klupske ikone Club Bruggea. D.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike