Sport
TREĆA KOŠARKAŠKA LIGA “ISTOK”

Čačinačka Mladost bez poraza do naslova prvaka
Objavljeno 20. travnja, 2019.

Košarkaši Mladosti iz Čačinaca opet su prvaci Treće hrvatske lige "istok". Mladostaši su u play-offu nadvisili momčad Belog Manastira, dobili su obje utakmice finalne serije, te su drugi put prvaci u posljednje tri godine. Nakon pobjede u drugoj utakmici nad Belomanastircima, u kojoj su momčad iz Čačinaca s po 12 poena predvodili Miroslav Radaković i Domagoj Grundler, odličja i pokale prvaku uručio je tajnik Košarkaškog saveza brodsko-posavske županije Miroslav Vagner.

- Sve čestitke KK-u Mladost Čačinci koji su i ove sezone pokazali da su uvjerljivo najbolja momčad Treće lige te su zasluženo osvojili naslov prvaka. U ovom se klubu odlično radi, posebice s mladima - kazao je Vagner.

Trener prvaka Mario Anđelić bio je presretan što je pokal prvaka nakon godinu dana vraćen u Čačince, i to na kava način, bez poraza u cijeloj sezoni.

- Prije svega, svaka čast dečkima na ovom uspjehu jer ovo nam je drugi put u tri godine da smo bez poraza prvaci. Nije to lako ostvariti, ali ovo je dobra ekipa koja se pokazala i dokazala na terenu. Ove smo sezone spojili odličnu momčad, dečki su iz Čačinaca, Orahovice i Slatine, i ono što mene posebno veseli jest da je sport konačno spojio sve ove ljude u jednu ekipu. Recimo prije nekih 10-15 godina bilo je nezamislivo da kapetan Orahovice zaigra za Mladost, a evo Miroslav Radaković je sad naša perjanica, a tu je i Nekić. Sve to sjajno funkcionira i ponosan sam što sam trener ovakve momčadi. Ono što bh ja jako želio, a to je da nakon ovog naslova odemo i u viši rang, jer definitivno smo spremni za Drugu ligu - zaključio je Anđelić.

Kapetan Mladosti Luka Jerbić prvi je primio pobjednički pokal, a i njegove želje su iste kao trenerove. Želio bi da "mladostaši" sljedeće sezone zaigraju u drugoligaškom društvu. Na parketu su to izborili, a sad treba vidjeti hoće li financije moći popratiti želje momčadi.
V. Grgurić
Luka Jerbić

kapetan Mladosti

Iako je danas košarka u Čačincima malo zapostavljena, želimo ju vratiti tamo gdje je nekada bila. Imamo svoju vjernu publiku i njoj bih želio posebno zahvaliti, jer nas vjerno prati i ima zasluge za ovaj uspjeh
Najčitanije iz rubrike