Sport
PRVA B LIGA ISTOK ODBOJKAŠICA

Darovite Jakšetićine učenice bez poraza
Objavljeno 20. travnja, 2019.
Osim što ima potentan seniorski pogon, ženski odbojkaški klub Osijek ima i daroviti pomladak, koji se ima prigodu igrački razvijati u kvalitetnim natjecanjima. To se najbolje vidi na primjeru druge ekipe, koja je bila uspješan sudionik trećeg po snazi ligaškog razreda u državi. Osijek II bio je bez premca u Prvoj B ligi Istok. U konkurenciji osam klubova učenice trenerice Vanje Jakšetić svojih su 14 utakmica odradile bez pogreške i suvereno stigle do titule prvakinja.

- Uspjeli smo upisati svih 14 pobjeda, a ispustili smo pritom samo jedan bod i osam setova. Najbliža pratnja (Linga i Ferivi Višnjevac, nap. a.) ostala je iza nas osam bodova, stoga je jasno da smo zaslužili titulu prvakinja - kaže Jakšetić, koja je ponosna na učinak ekipe, koju uglavnom čine igračice kadetskog uzrasta.

- Okosnica je 2003. godište, što je ulazno za kadetski uzrast, imamo igračica koje su i još godinu dana mlađe, te par kojima je istekao kadetski staž. Mlada ekipa, koja je svoj potencijal iskazala na najbolji mogući način, smatra trenerica Osijeka II, koji naravno sljedeće sezone neće igrati u višem rangu natjecanja, u kojem su sjajno igrale seniorke s Drave.

- Natjecateljski progres nije imperativ ovog projekta, već je želja da u jednom olimpijskom ciklusu uspijemo stvoriti 2-3 igračice koje će kasnije svoj razvoj nastaviti u seniorskoj konkurenciji. Neke su već dobile minutažu i prigodu u prvoj ekipi, ali ovo je tek pola puta koji ova selekcija još mora proći - naglašava trenerica mladih odbojkašica s Drave, pred kojima je uskoro još jedna obveza i veliki ispit.

- Krajem svibnja domaćini smo završnice prvenstva Hrvatske za kadetkinje. Prije toga treba još kvalitetno odigrati regionalnu završnicu, a želja je na prvenstvu Hrvatske nastupiti i kao prvak Slavonije i Baranje. Utakmice u Prvoj B ligi bile su stoga i odlična priprema za ovu generaciju, koja će vjerujem imati što pokazati i na državnoj razini - vjeruje Vanja Jakšetić, trenerica Osijeka II, za koji su u uspješnoj sezoni nastupile: Rea Rajndl, Matea Miličević, Karla Miloloža, Ena Tubić, Marija Pupovac, Anja Matković, Maria Lovrić, Matea Tomas, Mia Kainz, Aurora Lubina Jukić, Karla Vuica, Lucija Mandić i Lucija Lizatović.
N. Benčinan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike