Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Oslabljeni "brokeri" srušili Alkar u Gradskom vrtu
Objavljeno 14. travnja, 2019.
Vrijednosnice Osijek potvrdile su doigravanje, a u prigodi su ostvariti najbolji klupski plasman

Uspješno je odrađeno posljednje ligaško domaćinstvo za osječkog košarkaškog premijerligaša. U 21. kolu Vrijednosnice Osijek upisale su svoju 11. pobjedu, potvrdile doigravanje, što nije bilo upitno ni da je drukčije završio nedjeljni susret, te sada imaju prigodu možda ostvariti i najbolji plasman u klupskoj povijesti.

Protiv Alkara domaćin nije nastupio s najjačim snagama, stoga pobjeda ima i malu dodatnu težinu. No i bez Gospića (na tribini) i Abua (klupa) njihovi su suigrači na parketu odradili dobar posao, gdje su sve držali pod kontrolom. Sinjani, koji se bore za izbjegavanje play-outa, nisu u Gradski vrt stigli bez ambicija, ali one su u konačnici ostale neostvarene. Gosti su vodili samo na početku (2:6), nakon čega domaćin brzinskom serijom 11:0 preuzima rezultatsku kontrolu, koja je u 6. minuti prvi put dvoznamenkasta (19:8). Za to su najzaslužnije bile trice Šangoa i Darlinga, koje su potpuno uneredile suparničku obranu. Ipak, u tim trenucima propuštena je prigoda za ostvarenje i veće razlike, jer do kraja prve dionice Osječani su bili brzopleti, malo neoprezni u obrani, a to je bilo dovoljno da Alkar uhvati rezultatski priključak. U drugoj dionici on ga je donekle držao zahvaljujući Amerikancu Brownu, koji je prvih šest minuta i jedini zabijao za momčad koju vodi osječki trener Srđan Helbich. Zato je sastav Domagoja Kujundžića ipak imao više raspoloženih igrača, Ihring je sjajno dirigirao, ali i zabijao (12 poena i osam asistencija do odmora), dobru napadačku rolu imali su Vrkić i Perić, pa je na odmoru bilo lijepih + 11 (52:41). "Brokeri" su bili nadahnuti, a u istom ritmu nastavili su i nakon predaha. Treća četvrtina donijela je i potpuni slom Sinjana u Gradskom vrtu. Uvod je ponovo u znaku Ihringa (zabio 33 uz 12 dodavanja), a kada se priključio ostatak, bilo je jasno da će „alkari“ kući otići s debelim minusom. Završne minute tako su dobili igrači s klupe (Boras, Kordić, Starčević), a glavni akteri zasluženi pljesak s tribina.

Nino Benčina
Vros       121

ALKAR        91

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 200. Suci: Jovović, Tomić i Pavičić

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Kordić 2, Ihring 33 (7-8), Mandić 5 (1-1), Boras 6 (4-4), Starčević, Perić 12, Abu, Šango 14 (2-2), Darling 19 (3-4), Turalija 9 (3-4), Vrkić 21 (2-4).

ALKAR: Brown 16 (9-10), Jurela 4, Pralija 5 (3-4), Modrić, Markulin 12 (2-2), Marić 11, Šipić 1 (1-2), Svalina 7 (2-2), Šamadan 7, Žuljević 4, Vučić 24 (4-4).

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 28:24, 24:17, 34:19, 35:31
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike