Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Zagrepčani bez ozbiljnog
otpora u Gradskom vrtu
Objavljeno 25. ožujka, 2019.
Momčad Cibone lako je potvrdila ulogu favorita prošetavši se do pobjede na parketu osječke dvorane

Utakmica u Gradskom vrtu bila je posljednja u sklopu 18. kola HT Premijer lige košarkaša. Osječkim "brokerima" u goste je stigao vodeći sastav prvenstva, zagrebačka Cibona koja je u gradu na Dravi lakše od očekivanja potvrdila ulogu favorita.



Bilo je teško očekivati od domaćina da ponovi izdanje od prije dva tjedna kada je na istom mjestu kapitulirao drugi sastav iz vrha hrvatske lige (Zadar), za razliku od njega"cibosi“ su autoritativno i kvalitetno odradili svih 40 minuta. Držale su Vrijednosnice Osijek rezultatski priključak gotovo do pred kraj prve četvrtine u kojoj su češće i vodili. Najviše je bilo u 4. minuti (11:6), ali ubrzo su Zagrepčani podignuli značajno radnu temperaturu, a posebno su bili raspoloženi u šutu za tri poena, što im je ubrzo donijelo prednost koju od 9. minute više nisu ispuštali, nego su je samo dodatno povećavali. U prvih deset minuta "brokeri" su držali priključak zahvaljujući dvojcu Darling/Gospić, koji su zabili po 11 poena, a Novozelanđanin je imao i nekoliko dobrih obrambenih akcija, jedna blokada razgalila je tribine koje ubrzo više nisu pratile ravnopravan dvoboj. Cibona je postala prebrza za momčad Domagoja Kujundžića koji je imao dodatno smanjenu rotaciju (Abu samo u zapisniku), s kojom nije mogao pratiti gostujući ritam. Uz to, gosti su bili iznimno raspoloženi u šutu za tri poena. U prvoj četvrtini prednjačio je Novačić (tri trice, 13 poena), priključili su mu se kasnije Pilepić i Marić (ukupno su gosti gađali 11-18). Stoga ne čudi da je sastav Ivana Velića do odmora imao prednost od 23 poena. Kad primiš 65 poena za 25 minuta, jasno da se nemaš čemu više nadati. Već u drugoj dionici gostujući je strateg mogao na parket poslati svoje najmlađe snage, kadetski reprezentativac Prkačin osječkoj se publici tako predstavio u vrlo dobrom izdanju (bio prvi strijelac s 23 poena uz sedam skokova). S obzirom na stanje na parketu i semaforu Velić nije niti morao u vatru slati svoje najiskusnije snage (Markota i Rozić), ovi koji su igrali sve su držali pod kontrolom. Rezultatske dvojbe odavno su nestale, a u nastavku su Osječani imali želju smanjiti zaostatak na što je moguće pristojniju razliku. Suparnik je malo i smanjio gas te kući otišao s - plus 30.
Nino Benčina

VRIJEDNOSNICE. OSIJEK       78
CIBONA       108


OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 250. Suci: Hordov (Zadar), Katić i Vovk (oba Sl. Brod)
VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Jelavić, Ihring 11 (3-5), Mandić 5 (2-2), Boras 3, Bačić, Tomljenović, Perić 2, Abu, Šango 13 (1-1), Darling 21 (6-7), Vrkić 4, Gospić 19.
CIBONA: Bilinovac 7 (1-1), M. Ljubičić 8, Rogić, Marić 9, Bundović 15 (4-4), Gilbert 10 (3-4), Novačić 13, Prkačin 23(2-2), Rozić, K. Ljubičić 12 (8-9), Pilepić 11, Markota.
REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 27:33, 15:32, 14:21, 22:22

Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike