Sport
NEZADOVOLJSTVO U REDOVIMA BSK-A NAKON OSJEČKOG REMIJA

Krstanović: Jedanaesterac i isključenje su posve neopravdano dosuđeni
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Remijem (1:1) u susjednom osječkom Gradskom vrtu bjelobrdski drugoligaš zaključio je zahtjevnu trilogiju uvodnog proljetnog sučeljavanja s momčadima iz vrha redoslijeda. Nakon premijernog poraza u Varaždinu (1:2) te domaćeg uspjeha nad drugom momčadi zagrebačkog Dinama (2:0), nogometaši BSK-a osvojili su kapitalan bod u borbi za očuvanje aktualnog natjecateljskog statusa. Prema u subotu viđenom posve zasluženo, a uz malo sreće, momčad trenera Denisa Krstanovića i njegova suradnika Damira Horvata mogla se domoći kompletnog plijena. Sat vremena igre, naime, bili su ravnopravan protivnik favoriziranom domaćinu kojem su se suprostavili u prilično okrnjenom sastavu. Izostali su ozlijeđeni Meter, Horvat i Popović te Čikvar i Ilić koji nisu mogli igrati protiv matičnog kluba kao posuđeni igrači zbog već ustaljene prakse kluba iz Gradskog vrta. Tada je BSK imao minimalnu prednost zahvaljujući lijepom pogotku Muženjaka koji je u 58. minuti dobio crveni karton nakon što je dosuđen prekršaj u šesnaestercu kada je u prigodi bio Dugandžić. Marin je realizirao (pro)suđeni kazneni udarac zagrebačkog suca Pečarića i usmjerio tijek susreta, odnosno postigao je konačni rezultat susreta jedinih slavonskih drugoligaša.

Nakon odgledane snimke u BSK-u smatraju da je kazneni udarac za Osijek prestrogo dosuđen.

- Ne mogu se oteti dojmu da smo mogli uzeti kompletan plijen da nam u 58. minuti nije načinjena nepravda nakon što je pregledana snimka zorno svjedočila kako je dosuđeni kazneni udarac i istodobno Muženjakov crveni karton bio neopravdan. To ne isključuje mogućnost da bi kvalitetni Osječani na drugi način došli do pogotka, a ovako smo se zadnju trećinu susreta grčevito branili i zasluženo na kraju obranili. S kompletnim plijenom iz Gradskog vrta znatno bi popravili ukupnu situaciju, ali ne smijem biti nezadovoljan i bodom osvojenim protiv momčadi iz vrha redoslijeda koja tamo nije slučajno - prepričao je trener Krstanović subotnju osječku epizodu nakon koje je lista izostalih igrača produljena.

Uz Muženjaka, naime, u ranoj fazi igre ozlijedio se Mlakić te, uz ostale ozljeđene, neće konkurirati za subotnji sraz sa Zadrom koji je gost u Bijelom Brdu u sklopu 17. kola.

- Kako smo malo bodova donijeli izvana, ovaj osječki itekako je vrijedan, a bilo bi dobro češće ponavljati takve slučajeve. Donio nam je, međutim, nove kadrovske probleme, jer za iznimno važan sljedeći okršaj nećemo moći računati bar na četiri igrača, ako u međuvremenu taj bilten ne bude proširen. Na pragu nam je posve oprečni susret od dosadašnjih proljetnih, budući da nam je Zadar izravni konkurent u borbi za ostanak te je imperativ zadržavanje svih bodova u Bijelom Brdu. Tko će to imati zadaću ostvariti, trenutačno ne znam, ali kome god ukažem prigodu znat će kakvu obvezu ima. Pomalo smo se i naviknuli na veći broj izostalih igrača, a kako je raspoloživi kadar podignuo samopouzdanje i svjestan je mogućnosti tada uz maksimalni angažman vjerujem nastavku puta ostanka u Drugoj ligi - umjerenim je optimizmom zaključio bjelobrdski strateg. D.Lekšan
4

boda osvojili su nogometaši BSK-a u nastavku sezone
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike