Učionica
SJEDNICA FAKULTETSKOGA VIJEĆA

Svečano obilježeni 58. obljetnica i Dan Filozofskoga fakulteta Osijek
Objavljeno 19. ožujka, 2019.

Dana 8. veljače 2019. na Filozofskom fakultetu Osijek svečanom je sjednicom Fakultetskoga vijeća obilježena 58. obljetnica te visokoškolske osječke ustanove. Njezin je razvojni tijek započeo 1961. s Pedagoškom akademijom, a nastavio se 1977. s Pedagoškim fakultetom koji je u akademskoj godini 2004./2005. preimenovan u Filozofski fakultet.

Uz brojne djelatnike, studente i umirovljenike svečanoj je sjednici bio nazočan i rektor Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac koji je, s dekanicom Fakulteta prof. dr. sc. Loretanom Farkaš, pozdravio nazočne. Tom su prigodom uručene zahvalnice djelatnicima koji su umirovljeni u akademskoj godini 2017./2018.: prof. dr. sc. Ivanu Balti, izv. prof. dr. sc. Vesni Buljubašić Kuzmanović, Ani Forjan i Snježani Jurčević.

Nastavnicima su dodijeljene nagrade za znanstveni i nastavni rad, a studentima Dekanova nagrada, pohvale za uspješnost u studiranju po godinama i pohvale za izvannastavne aktivnosti u prethodnoj akademskoj godini. Dobitnici su nagrade za znanstveni rad prof. dr. sc. Mario Brdar (humanističke znanosti) i doc. dr. sc. Valerija Križanić (društvene znanosti), a nagradu za nastavni rad podijelile su doc. dr. sc. Ljubica Matek i doc. dr. sc. Ana Mikić Čolić.

Dekanovu nagradu dobili su sljedeći studenti različitih studijskih smjerova i godina: Valentina Markasović, Matej Magdika, Marijana Mandić i Karlo Kimer. Pohvale za uspješnost u studiranju po godinama dobili su sljedeći studenti: Josip Čičak, Valentina Markasović, Danijela Mađarac, Karlo Kimer, Krešimir Hrženjak, Barbara Žuro, Antonela Šreter, Antonia Bojčić, Laura Rancinger i Marijana Mandić. Pohvale za izvannastavne aktivnosti dodijeljene su Amri Hodžić, Juri Žiliću i Andreju Labudiću. Postavljena je i izložba o vremenu nastanka Filozofskoga fakulteta kao Pedagoške akademije (60-ih godina 20. stoljeća) što su ju pripremile djelatnice Knjižnice Filozofskoga fakulteta, ali i s izlošcima koji govore o suvremenom trenutku u životu Fakulteta. Fotografije je snimila i galeriju oblikovala Lana Šuster, diplomirana knjižničarka i djelatnica Knjižnice Filozofskoga fakulteta Osijek.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike