Učionica
STUDENTI GRAFOS-A SUDJELUJU U PROJEKTU „AKADEMIJA REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU“

Nagrađuju, humanitarno skupljaju čepove i studijski putuju u Bruxelles
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Ministarstvo je regionalnoga razvoja i fondova Europske unije već četvrtu godinu zaredom nositelj, provoditelj i glavni organizator projekta „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“.

Cilj je toga projekta informiranje studentske populacije o svim aspektima korištenja EU fondova. Posredno, aktivnosti projekta utječu na angažman i drugih sudionika među kojima su najaktivniji gospodarstvenici i znanstvenici koji doprinose međusobnom umrežavanju te svojim zamislima obogaćuju projekt. Studenti Građevinskoga i arhitektonskog fakulteta Osijek u projektu sudjeluju svake godine od njegova početka, sa stalnim porastom broja sudionika. U sklopu projekta timovi studenata GraFOS-a samoinicijativno posljednje dvije godine organiziraju aktivnost „Adventski kalendar“. Svakoga dana adventa putem Facebooka na stranici Akademija GFOS studentima se postavlja po jedno pitanje iz područja građevinarstva, arhitekture i EU fondova, a jedan od točnih odgovora bude nasumce izabran te nagrađen paketom koji financira Fakultet.

Od 2018. timovi studenata GrAFOS-a sudjeluju i u humanitarnoj aktivnosti prikupljanja čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma. Riječ je o neprofitnoj udruzi sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) koja djeluje od 1998., a osnovana je u cilju pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti. Osim studenata odnedavno se i fakultetska knjižnica pridružila aktivnosti. Inače, navedeni projekt ima i natjecateljsku sastavnicu: studentski timovi rješavaju određene zadatke, a tim koji ostvari najviše bodova osvaja najveći broj mjesta za studijsko putovanje u Bruxelles. Timovi studenata GrAFOS-a do sada su svake godine bili među nagrađenim studentima te su poslali bar dvoje svojih predstavnika na to studijsko putovanje. Putovanje organizira i financira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a, a svojim studentima pomogao je i GrAFOS. U sklopu putovanja studenti se druže s kolegama iz cijele Hrvatske, posjećuju zgradu Europske komisije te stječu znanja i poznanstva korisna za nastavak njihova privatnog i poslovnog života.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...

DALIBOR TATAR PREDSJEDNIK STUDENTSKOGA ZBORA ODJELA ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

„Biti student kemije predstavlja svakodnevne susrete s brojnim izazovima“

U OKVIRU PROJEKTA RAZVOJ I USPOSTAVA INTERDISCIPLINARNOGA STUDIJA „BIOTEHNOLOGIJA“ NA ENGLESKOM JEZIKU

Dvadeset studenata PTFOS-a I MEFOS-a na 5. studentskoj konferenciji Cholnoky Symposium u Pečuhu

SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA HRVATE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE ORGANIZIRA VELIKI DOGAĐAJ U PARTNERSTVU SA SVEUČILIŠTEM U OSIJEKU

Ljetna škola Domovina 12. srpnja 2019. u Osijeku i Đakovu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik