Učionica
STUDENTI GRAFOS-A SUDJELUJU U PROJEKTU „AKADEMIJA REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU“

Nagrađuju, humanitarno skupljaju čepove i studijski putuju u Bruxelles
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Ministarstvo je regionalnoga razvoja i fondova Europske unije već četvrtu godinu zaredom nositelj, provoditelj i glavni organizator projekta „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“.

Cilj je toga projekta informiranje studentske populacije o svim aspektima korištenja EU fondova. Posredno, aktivnosti projekta utječu na angažman i drugih sudionika među kojima su najaktivniji gospodarstvenici i znanstvenici koji doprinose međusobnom umrežavanju te svojim zamislima obogaćuju projekt. Studenti Građevinskoga i arhitektonskog fakulteta Osijek u projektu sudjeluju svake godine od njegova početka, sa stalnim porastom broja sudionika. U sklopu projekta timovi studenata GraFOS-a samoinicijativno posljednje dvije godine organiziraju aktivnost „Adventski kalendar“. Svakoga dana adventa putem Facebooka na stranici Akademija GFOS studentima se postavlja po jedno pitanje iz područja građevinarstva, arhitekture i EU fondova, a jedan od točnih odgovora bude nasumce izabran te nagrađen paketom koji financira Fakultet.

Od 2018. timovi studenata GrAFOS-a sudjeluju i u humanitarnoj aktivnosti prikupljanja čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma. Riječ je o neprofitnoj udruzi sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) koja djeluje od 1998., a osnovana je u cilju pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti. Osim studenata odnedavno se i fakultetska knjižnica pridružila aktivnosti. Inače, navedeni projekt ima i natjecateljsku sastavnicu: studentski timovi rješavaju određene zadatke, a tim koji ostvari najviše bodova osvaja najveći broj mjesta za studijsko putovanje u Bruxelles. Timovi studenata GrAFOS-a do sada su svake godine bili među nagrađenim studentima te su poslali bar dvoje svojih predstavnika na to studijsko putovanje. Putovanje organizira i financira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a, a svojim studentima pomogao je i GrAFOS. U sklopu putovanja studenti se druže s kolegama iz cijele Hrvatske, posjećuju zgradu Europske komisije te stječu znanja i poznanstva korisna za nastavak njihova privatnog i poslovnog života.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...

AKTUALNE AKTIVNOSTI OSJEČKE PODRUŽNICE UDRUGE ERASMUS STUDENT NETWORK

Tina Kristina Katava sukreirala upitnik za više od 20 000 studenata

STUDENTIMA FERIT-A PREDSTAVLJENI SUSTAV AGROKLUB I TVRTKA SLINK

Savjetodavna i medijska potpora svim studentskim poduzetničkim inicijativama

NA EKONOMSKOM FAKULTETU U OSIJEKU PREDSTAVLJENI ZAVRŠNI REZULTATI PROJEKTA INTENSE

Promicanje internacionalizacije malih i srednjih poduzeća

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSTVARENI DOKTORAT REZULTAT SURADNJE IZMEĐU FERIT-A I SVEUČILIŠTA U OSIJEKU, GHENTU I NOVOM SADU

Dr. sc. Hrvoje Leventić stekao prvi dvojni doktorat na Sveučilištu u Osijeku

2

DR. SC. ISTKHAR ALI IZ INDIJE:

Znanje i iskustvo koje ću ponijeti iz Osijeka značajno će mi pomoći u daljnjem znanstvenom radu

3

DO LJETA OVE GODINE U OSIJEKU ĆE BITI ODRŽANI REDOVNI IZBORI ZA NOVE ČLANOVE VODSTVA KROVNOGA PREDSTAVNIČKOGA TIJELA STUDENATA

Kako se provode izbori predstavnika u Studentskom zboru Sveučilišta u Osijeku?