Sport
VEČER BEZ POGODAKA U NOGOMETNOJ LIGI PRVAKA

Klopp se naljutio na Kovača, Barcelona se ispromašivala
Objavljeno 21. veljače, 2019.

Nakon što je u prve četiri utakmice osmine finala Lige prvaka postignuto 11 pogodaka, u utorak navečer bitno je pokvarena statistika efikasnosti. Naime, i ogled Liverpoola protiv Bayerna i onaj Lyona s Barcelonom završeni su čistih mreža pa su sva četiri kluba zadržala izglede za prolazak u četvrtfinale.

Vjerojatno je jako mali broj onih koji su očekivali "nulu" na Anfieldu ne samo zato što su obje momčadi vrlo efikasne ove sezone (u prosjeku po dva gola po susretu) nego što su i Klopp i Niko Kovač imali dosta problema oko sastavljanja momčadi pa se očekivalo i kako će biti više poroznosti u obrani. No, iako je prilika bilo, nedostajalo je preciznosti, a menadžer Liverpoola smatra kako ni minimalna pobjeda njegove momčadi ne bi puno toga promijenila.

- Naš je problem bio taj što nam posljednji pas nije bio "prijatelj". Bio je napet susret u kojemu se vidio respekt prema suparniku. Nisam u prijašnjim utakmicama Bayerna vidio da njihovi stoperi ostaju na svojoj polovici niti da se Gnabry tako vraća u obranu. Nije ovo rezultat o kojemu smo sanjali i sigurno se nitko neće sjećati ove utakmice za 20 godina. Ne bi se puno toga promijenilo ni da smo pobijedili 1:0, isto bismo se morali postaviti u uzvratu. Ovo je najbolji remi, bez primljenog pogotka, nije savršen rezultat, ali dovoljno dobar - pojasnio je Klopp koji se nakon susreta kratko porječkao s Kovačem, zamjerivši mu što ga je morao čekati za rukovanje jer je bivši hrvatski izbornik prvo čestitao svojim igračima. No brzo su se i pomirili, a i Kovač ističe kako ovaj rezultat ostavlja izglede objema momčadima te da je "čaša" polupuna ili poluprazna.

- Ne sjećam se da je puno klubova ostalo neporaženo na Anfieldu ili nije primilo pogodak. Moja je momčad u obrani, ali i ukupno, odigrala na visokom nivou, taktički i psihološki. Nismo zabili, ali nismo ni primili. Slijedi nam uzvrat kod kuće, pred 75.000 navijača i znamo da ako primimo pogodak, moramo pobijediti - izjavio je Kovač.

Tek treći put ove sezone Barcelona nije uspjela zatresti suparničku mrežu. Imali su ukupno nogometaši Barce 24 udarca prema vratima Lyona, no većina ih je bila neprecizna, a ostalo je obranio Lopes. "Lavovi" su najbliže pogotku bili u prvom poluvremenu, kada je udarac Terriera vratar Ter Stegen odbio u gredu, dok je drugi dio protekao u potpunoj dominaciji gostiju, ali jalovoj. Ostala je tako Barcelona već tri godine bez gostujuće pobjede u ovom natjecanju, a Suarez punih 16 utakmica bez gostujućeg pogotka. Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret za goste, koji su tako "nulom" počeli seriju gostovanja, jer nakon Lyona slijede im još i susreti kod Seville te dva puta Real Madrida. Uzvratne utakmice igraju se 13. ožujka.
G. Roguljić
Andre ter Stegen

vratar Barcelone

- Najvažnije je da se oporavimo i vratimo samopouzdanje protiv Seville. Željeli smo više protiv Lyona, koji je kvalitetna momčad, no i mi smo puni kvalitete na napadačkim pozicijama. Znamo što moramo napraviti u uzvratu da bismo ostvarili naš cilj - prolazak u četvrtfinale.
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike