Sport
PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Pobjeda nad Zametom daje Osijeku zraka
Objavljeno 20. veljače, 2019.
Ništa još nije gotovo, tvrdim da zaslužujemo biti u sredini tablice, rekla je Dora Lacković

Do iznimno važnih bodova stigle su rukometašice Osijeka prošle subote u Rijeci. Pobjedom nad Zametom, drugom ove sezone, Osječanke nisu previše odmaknule od samog začelja tablice, no dobile su "zraka" u grčevitoj borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Naime, ekipa Jelene Crnov sada ima dva boda više od Riječanki te bolji međusobni omjer, bodovno je dostigla Murvicu, a ni Umag i Trešnjevka nisu predaleko. Sve to znači da su osječke rukometašice dobile realnu priliku da i dalje same odlučuju o svojim izgledima za ostanak, za što će morati ponavljati izdanja poput ovog protiv Zameta. Nije ni subotnji susret prošao bez problema, to se nije ni očekivalo, no i u njemu su Osječanke pokazale da su ipak kvalitetnija ekipa. O tome svjedoči i da su samo jednom dopustile vodstvo Riječankama, dok je sve ostalo vrijeme rezultat bio na njihovoj strani. I dok je u prvom poluvremenu još bilo određenih propusta, nastavak je donio još bolje izdanje Osijeka, što je potvrdila i kapetanica Dora Lacković koja je s deset pogodaka ponovno bila najefikasnija.

- Malo smo u prvih 30 minuta ušle uplašene, jer je bio velik pritisak na nama. I za Zamet i za nas ovo je bio značajan susret, jer je realnost bila da će nakon njega onaj tko pobijedi imati izgleda spasiti se. Zato je i bilo dosta nerezonskih šuteva i promašaja te tehničkih pogrešaka. Ipak, drugi dio smo sve povukle, uspjele smo realizirati svoje prilike i ostvariti ono po što smo i došle - pobjedu i tako smo potvrdile da smo realno bolja ekipa.

Od svojih deset pogodaka Lacković je čak osam postigla u drugom poluvremenu, među kojima i pet uzastopnih kada su Osječanke sredinom drugog dijela odmaknule na pet pogodaka razlike. U preostalom vremenu uslijedio je još jedan pokušaj povratka Zameta, no gošće su to izdržale, izvukavši pouke i iz prvog poluvremena.

- Posljednjih 15-ak minuta koncentrirale smo se na obranu. Domaće su stalno išle do ruba zvanja pasivnog napada te smo u prvom dijelu tako ispadale, jer smo silom htjele prekinuti njihovu akciju, a one su to znale kazniti. U drugom smo poslušale trenericu, čekale smo, nismo izlijetale nego smo uspjele izblokirati sve pokušaje prolaska jedan na jedan. U odnosu na neke ranije utakmice, kada smo htjele dobiti srcem, a ne glavom, sada u tim trenutcima više nismo imale nerezonske šuteve ni tehničke pogreške, nego smo smireno tražile situacije za pogodak. Ništa još nije gotovo, jer ovom smo si pobjedom dale nadu. Tvrdim da zaslužujemo biti u sredini tablice i da ova ekipa još nije svjesna koliko može. Uvjerena sam da možemo izvući još bar dvije-tri pobjede - istaknula je Lacković koju sa suigračicama čeka novo gostovanje u Bjelovaru.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

Najčitanije iz rubrike