Sport
ALPE ADRIA KUP KOŠARKAŠA

Osječki “brokeri” za častan oproštaj i popravak dojma
Objavljeno 11. veljače, 2019.

Trebalo bi se dogoditi čudo da košarkaši Vrijednosnice Osijek zaigraju u polufinalu Alpe Adria kupa. Prije pet dana "brokeri" su u Levicama doživjeli težak poraz (103:62) od slovačkog prvaka, koji večeras (18 sati) u Gradskom vrtu treba još samo potvrditi vizu za prolaz.


U osječkim redovima naravno ne razmišljaju o načinu kako dostići 41 poen zaostatka, iako je u košarci i sportu sve moguće. No momčad Domagoja Kujundžića ima veliku želju popraviti loš dan iz Slovačke.


- Stoji da smo odigrali lošu partiju bez energije i ostvarili rezultat koji zaista ružno izgleda. Ne treba tražiti alibije, ali ipak ima i objektivnih okolnosti zašto nismo bili na kvalitetnijoj razini. Dva dana prije odlaska za Levice igrali smo zahtjevan domaći ligaški dvoboj sa Šibenikom. Ostvarili smo pobjedu, ali smo se i potrošili. Na dan utakmice probleme s leđima imao je Gospić, koji je ipak nastupio, a nakon deset minuta Mandić je zaradio neugodan udarac u lakat, pa ga nisam koristio u nastavku utakmice. S druge strane, domaćin je bio raspoložen, maksimalno je kaznio naš loš dan i ostvario pobjedu koja mu garantira prolaz dalje. Naravno da bismo mi voljeli igrati u polufinalu, teoretski još imamo izgleda, ali treba biti objektivan, suparnik stiže s golemom zalihom - kaže Kujundžić, koji vjeruje da će danas na parket izvesti kompletan kadar.


- Nakon povratka bilo je još nekih problema, Abu je imao želučanih, ali stanje se stabiliziralo, i Levicki Patriote dočekujemo u optimističnom raspoloženju. Ako se već moramo oprostiti od Alpe Adria kupa, potrudit ćemo se da do bude pobjedom. Ne treba zaboraviti da je ovo prvi put da su Vrijednosnice Osijek prošle grupnu fazu i izborile četvrtfinale - kaže trener "brokera".


Priželjkivali smo da četvrtfinale bude neizvjesnije, ali nije se dogodilo. Patrioti u Gradski vrt stižu u sličnom ozračju, kao što su Osječani išli na prvi dvoboj. Trenutačno drugoplasirani sastav slovačkog prvenstva u subotu je ostvario prvenstvenu pobjedu na domaćem parketu protiv Handlove (90:87), čime je učvrstio drugu poziciju u poretku. No ima jedna bitna razlika, a to je da na sraz s hrvatskim premijerligašem stižu i s bogatom zalihom.
- Očekujemo umor i u njihovim redovima, ali oni mogu i taktizirati jer su odličan posao napravili na svom parketu. Sada je na nas red da budemo u boljem izdanju. Prolaz je možda nemoguća misija, ali dužni smo dati sve od sebe kako bismo isprali gorak okus iz Levica. Za pozitivan ishod prije svega trebamo odigrati kvalitetniju obranu. Ona u prvoj utakmici nije postojala, a nisam bio zadovoljan ni kako smo branili koš protiv Šibenika, gdje smo pobijedili. No i tada smo primili gotovo sto poena, ali smo bili napadački nadahnuti, što prije pet dana nije bio slučaj. Stoga vjerujem da ćemo danas to popraviti - priželjkuje Domagoj Kujundžić. Susret Vrijednosnice Osijek - Levicki Patrioti u 18 sati počinje u Maloj dvorani Gradski vrt.


Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike