Učionica
DONESENI UVJETI UPISA I SUSTAV BODOVANJA ZA UPIS U PRVU GODINU STUDIJA ZA AKADEMSKU GODINU 2019./2020.

Pet sastavnica Sveučilišta u Osijeku izmijenilo uvjete upisa
Objavljeno 10. veljače, 2019.

Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje započeo je s pripremama za prijave preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studijskih programa za upis na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./2020.

Kao i svake godine sveučilišta mogu izmijeniti uvjete upisa i sustav bodovanja za sljedeću akademsku godinu. Stoga je Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, temeljem prijedloga sastavnica, na sjednicama održanima 18. prosinca 2018. i 30. siječnja 2019., donio odluke o uvjetima upisa i sustavu bodovanja za upis u prvu godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija i preddiplomskih stručnih studija za akademsku godinu 2019./2020. Prema donesenome, Akademija za umjetnost i kulturu, Filozofski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet i Odjel za matematiku predložili su izmjene uvjeta upisa i sustava bodovanja koje se odnose na preduvjete upisa, vrjednovanje ocjena iz srednje škole, obvezni i izborni dio državne mature, dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti, ukupan bodovni prag na razredbenom postupku kao i vrjednovanje rezultata natjecanja.

Slijedom navedenoga novi uvjeti upisa u akademsku godinu 2019./2020. mogu se vidjeti na mrežnoj stranici www.postani-student.hr.
Marija RASONJA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREGLED PRIJAVA ZA ERASMUS PROGRAM MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020.

Sve veće zanimanje znanstvenika i studenata Sveučilišta u Osijeku za sudjelovanjem u programu Erasmus+

2

RAZGOVOR: TAJANA MOHNACKI, OSJEČKA MAGISTRICA KULTURALNOGA MENADŽMENTA, ODNEDAVNO GLOBALNA POTPREDSJEDNICA ERASMUSOVE STUDENTSKE MREŽE (ERASMUS STUDENT NETWORK)

Glavni cilj, na koji ću se usmjeriti u svojem mandatu, bit će priznavanje rada studenata volontera

3

ODJEL ZA FIZIKU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Provode brojna važna znanstvena istraživanja i projekte te razvijaju međunarodnu suradnju i mobilnost