Učionica
DONESENI UVJETI UPISA I SUSTAV BODOVANJA ZA UPIS U PRVU GODINU STUDIJA ZA AKADEMSKU GODINU 2019./2020.

Pet sastavnica Sveučilišta u Osijeku izmijenilo uvjete upisa
Objavljeno 10. veljače, 2019.

Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje započeo je s pripremama za prijave preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studijskih programa za upis na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./2020.

Kao i svake godine sveučilišta mogu izmijeniti uvjete upisa i sustav bodovanja za sljedeću akademsku godinu. Stoga je Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, temeljem prijedloga sastavnica, na sjednicama održanima 18. prosinca 2018. i 30. siječnja 2019., donio odluke o uvjetima upisa i sustavu bodovanja za upis u prvu godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija i preddiplomskih stručnih studija za akademsku godinu 2019./2020. Prema donesenome, Akademija za umjetnost i kulturu, Filozofski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet i Odjel za matematiku predložili su izmjene uvjeta upisa i sustava bodovanja koje se odnose na preduvjete upisa, vrjednovanje ocjena iz srednje škole, obvezni i izborni dio državne mature, dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti, ukupan bodovni prag na razredbenom postupku kao i vrjednovanje rezultata natjecanja.

Slijedom navedenoga novi uvjeti upisa u akademsku godinu 2019./2020. mogu se vidjeti na mrežnoj stranici www.postani-student.hr.
Marija RASONJA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike