Učionica
VŠMTI

Studirajte na Visokoj školi Virovitica
Objavljeno 1. veljače, 2019.

Odluka o studiranju i odabiru studija jedna je od važnijih odluka u životu mlade osobe. Svaki maturant, skorim dolaskom državne mature postavit će si pitanje: “Što studirati“? Stoga nam je želja upoznati mlade s našom Visokom školom Virovitica i studijima koje ona nudi. Naime, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici državna je institucija osnovana Uredbom Vlade Republike Hrvatske 7. rujna 2007. godine. Na temelju ishođenih dopusnica za izvođenje studijskih programa na Visokoj školi se izvode preddiplomski stručni studiji: Elektrotehnika (smjer Telekomunikacije i informatika), Računarstvo (smjer Programsko inženjerstvo), Menadžment (smjerovi Informatički menadžment i Menadžment ruralnog turizma) i Poduzetništvo (smjer Poduzetništvo). Osim preddiplomskih studija našim studentima nudimo nastavak obrazovanja na diplomskom specijalističkom stručnom studiju Menadžmenta sa smjerovima Menadžment malih i srednjih poduzeća i Destinacijski menadžment.

 

Na ovome mjestu potrebno je istaknuti da su u analizi i prognozi potreba tržišta za pojedinim zvanjima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz prosinca 2018. godine, upravo smjerovi Elektrotehnika i Računarstvo istaknuti kao jedni najtraženijih zanimanja za kojima postoji iznimna potreba na tržištu rada i za koje se preporučuje povećanje upisnih kvota novoupisanih studenata.
Visoka škola Virovitica omogućit će Vam kroz programe mobilnosti studiranje ili obavljanje stručne prakse u bilo kojoj od zemalja Europske unije. U profesionalnom smislu omogućit će Vam stjecanje i davanje znanja, ideja, upoznavanje novih kolegica i kolega, novi pogled na profesionalne izazove te pronalaženje i uvažavanje drugih razmišljanja o vlastitom području interesa.

 

Visoka škola djeluje u prostoru bivše vojarne, koja je 2011. potpuno obnovljena i opremljena suvremenom opremom za što bolju provedbu nastavnog procesa. U sklopu Visoke škole, na svega nekoliko metara udaljenosti nalazi se i studentska menza s kafićem te studentski dom koji raspolaže sa 108 ležajeva. Korisnicima studentskog doma omogućen je smještaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, a svoje slobodno vrijeme mogu ispuniti družeći se s ostalim kolegama u boravku za druženje ili pak informatičkoj učionici. Također, u cijelom domu dostupan je besplatan WiFi, perilice i sušilice rublja te uređaji za glačanje.

 

Našim studentima u menzi nudimo hranu pripremljenu bez aditiva i konzervansa od namirnica pretežno s područja Virovitičko-podravske županije. Tako ćete nerijetko naići na klasična slavonska jela kao što su sarma, punjene paprike, variva, ali i ono što studenti najviše vole – fast food. Uz menzu se nalazi  i studentski kafić gdje naši studenti redovito ispijaju kave nakon predavanja ili  se tijekom ljetnih dana rashlađuju sladoledima kupljenim na iksicu.

 

Uz sve navedeno, najvažnije je istaknuti da se neprestano trudimo razvijati komunikaciju između studenata i profesora, odnosno promatrati svakog studenta kao osobu, a ne broj. Iz tog razloga, na našim smjerovima imamo manje grupe koje nam omogućavaju osobni pristup studentu, čime se lakše ostvaruje potencijal koji bi „grupnim“ pristupom možda ostao neostvaren.
Odgovornost, ambicioznost, otvorenost, kreativnost, akademska autonomija i izvrsnost naše su temeljne vrijednosti. Upravo te temeljne vrijednosti možemo u potpunosti ostvariti uz naše studente, stoga nam je izuzetna čast, ali i obveza razvijati i podučavati mlade ljude u našoj ustanovi. Nadamo se da ćete nam omogućiti da Vaše ukazano povjerenje opravdamo i da ste upravo Vi naš budući student. Za sva dodatna pitanja i informacije posjetite našu internetsku stranicu vsmti.hr i naš YouTube kanal.

Vidimo se u Visokoj školi Virovitica!

(PROMO)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike