Sport
ALLES GUTE

Makedonac je ipak novinar
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
Uobičajeni dolazak, akreditiranje, kavica jedna-druga, nešto staviš "u kljun" i počneš već puno prije utakmice pisati prve znakove. I tako dok sam pisao, upravo su Makedonci završili svoju utakmicu za tamo negdje 17.-18. mjesto. U redu moga stola sjedio je jedan stariji makedonski kolega, znamo se iz viđenja od prije i započinje priču:


- Slušaj što ću ti reći. Poslije utakmice možeš mi slobodno reći, ako nisam u pravu, da ja nisam novinar. Bolje mi to reci nego ne znam što. No ova utakmica Hrvatska - Brazil bit će "šaraf", neizvjesna do kraja. Neće vam biti nimalo lako - reče Makedonac uz dodatak "pa valjda ja poznam rukomet."


Premda sam imao u glavi da ću mu nakon utakmice odbrusiti da je on ku…, a ne novinar, već sam tada pomislio da čovjek možda i ne priča gluposti. Eh taj glup loš predosjećaj. I spomenem to kolegi Žbulju s portala Crosport. Složimo se da čovjek ne priča gluposti. Na poluvremenu naše nesretne utakmice s Brazilcima na tribini prolazi Makedonac pokraj mene i još potkrijepi svoju tezu. Djelovao je još uvjerljivije.


- Ako Hrvatska s ovakvom igrom pobijedi, ja sutra mijenjam ime.
Nije morao. Makedonac je i dalje novinar. A kod mene - deja vu. I prije 12 godina napuštao sam Lanxess arenu (tada samo Köln arena) i gledao u daljini katedralu u noći. Prizor koji me nikako tada nije mogao oduševiti. Ista slika. Ovih dana aktualno je na društvenim mrežama "ten years challenge" gdje ljudi objavljuju slike od prije deset godina i danas. Ja sam imao istu sliku na "12 years challenge". Nakon ovakvih poraza zna se koji je najbolji lijek. Zapravo jedinstven je lijek i za pobjede i poraze, posebno kada si u Njemačkoj. Otići na koje pivce za živce. Međutim, kako sam iz dvorane otišao tek kada je završila i posljednja utakmica, dogodilo se razočaranje. Većina pubova radi do 11. Čak i Hard Rock Cafe u blizini hotela ima slično radno vrijeme. Istina, dok sam se vraćao u hotel, primijetio sam kako ima kafića koji rade. Međutim, već sam odustao od svega. Soba, tuš, pronađi koji sportski kanal i, stara navada kaže, u ovakvim situacijama izbjegavaj čitati vijesti i komentare jer kakvih pametnjakovića ima, to svijet nije vidio, a društvene mreže im omogućavaju da "glupost izađe iz ormara." Sutra je ionako novi dan. Kažu da je jutro pametnije od večeri. Samo što je ovo kölnsko jutro bilo iznimno hladno.


Her Krešimir "Kleinheisler" Lacković
Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike