Sport
DOMAĆI PORAZ ŽRK OSIJEK

Protiv Trešnjevke najslabije izdanje Osječanki u 2019.
Objavljeno 21. siječnja, 2019.
Zagrepčanke su zasluženo odnijele bodove iz Zrinjevca ne dopustivši domaćima ni jedno vodstvo

Rukometašice Osijeka poražene su u 12. kolu na svom parketu od Trešnjevke s 28:24 te su tako propustile napraviti korak prema sigurnijoj zoni na sredine tablice. Nisu Osječanke prikazale izdanje kao u prethodna dva susreta u 2019. godini te su Zagrepčanke zasluženo odnijele bodove iz Zrinjevca dopustivši domaćinu samo tri izjednačenja u susretu.

Dva su bila odmah na startu utakmice, nakon čega je Trešnjevka već u 8. minuti vodstvom 5:2 primorala trenericu ŽRK Osijek Jelenu Crnov na prvu minutu odmora. Nije to odmah pomoglo, jer su domaće igračice i dalje bile neuvjerljive na obje polovine terena, no zahvaljujući igračici više u 13. su minuti ipak stigle na "minus jedan" (6:7). Ali ne zadugo, jer gošće su s tri pogotka u nizu u 16. imale četiri pogotka viška te prijetile da već u ranoj fazi potpuno slome otpor Osječanki. To se ipak nije dogodilo, jer je konačno uslijedilo bolje razdoblje domaćih, najprije su se približile na gol zaostatka (10:11), a nakon što su brzinski primile dva pogotka u nizu, serijom 3-0 uspjele su u pretposljednjoj minuti još jednom izjednačiti (13:13). Trešnjevka je na odmor otišla s golom prednosti, a zatim u nastavku iskoristila slabu realizaciju te tehničke pogreške domaćih. Umjesto potpunog preokreta Osječanke su morale stalno balansirati između gola i dva zaostatka, nikako ne uspijevajući stići do novog izjednačenja. Umjesto toga "zelene" su serijom 3-0 u 49. minuti odmaknule na pet razlike (24:19) i tako praktički riješile susret. Mogle su domaće igračice još zakomplicirati završnicu, no dva su puta u situacijama kada su stigle na dva gola zaostatka gubile loptu u napadu, a takve su poklone gošće znale iskoristiti te mirno privesti susret kraju.

- Trešnjevka je odigrala dobru utakmicu, dok mi nismo pružile toliko dobar otpor kako možemo. Obrana nam nije bila baš dobra, kako s moje strane, tako i od ostalih cura, no unatoč tome stigle smo tih tri-četiri pogotka zaostatka iz prvog dijela dosta brzo. Mogle smo slično i u nastavku, ali jednostavno nije išlo u napadu, nismo zabijale zicere koje smo trebale. Ipak, vjerujem da se u nastavku sezone možemo pokazati u bolje svjetlu - rekla je nakon drugog uzastopnog poraza vratarka Katarina Borac, koja je skupila sedam obrana.

Najefikasnija igračica Osijeka ponovno je bila Dora Lacković (9), ali ni ona nije imala objašnjenje zašto je njena ekipa prikazala slabiju igru negoli u prethodna dva susreta.

- Definitivno je ovo naše najlošije idanje u ove tri utakmice. Stvarno ne znam što se s nama dogodilo, prvo poluvrijeme to nismo bile mi, je li bila nervoza u pitanju ili neka navala adrenalina, stvarno nemam odgovor. Sve smo stale, krećem od sebe, trudila sam se, vukla koliko sam mogla, ali očito nedovoljno. Našom lošom obranom dopustile smo im da se odvoje, ali smo potom stisnule zube i vratile se u igru. Međutim, ponovno nam se dogodilo slično kao i u prošloj utakmici da mi jednostavno posljednjih deset minuta ne možemo pohvatati konce, ne možemo spojiti dva napada. Zicere koje trebamo pogađati promašujemo, oni su svoje zabili, odvojile se i to više nismo mogle stići - izjavila je lijeva vanjska osječkog prvoligaša.

Goran Roguljić
Najčitanije iz rubrike