Sport
AUSTRALIAN OPEN

Donna, Petra i Marin - trojka za uspješan dan
Objavljeno 14. siječnja, 2019.

Paklena australska vrućina nije zaustavila ni omela Hrvate. Prvoga dana Australian Opena naši su imali "tri od tri". Na teren su izišli Donna Vekić, Petra Martić i Marin Čilić, i sve troje upisalo je lake pobjede. Nitko od njih nije morao raditi prekovremeno i dodatno trošiti energiju na 30 i nešto Celzijevih stupnjeva koji prže u Melbourneu.

Osječanka Donna Vekić u Melbourne je, prvi put u karijeri, stigla kao nositeljica na Grand Slamu (29.) i taj staus opravdala je furioznim ulaskom u turnir. U 1. kolu nadigrala je Francuskinju Kristinu Mladenović sa 6:2, 6:4 ne dopustivši suparnici previše toga. Nakon što je projurila prvim setom, Donna je u drugom dala Mladenović da dođe malo do daha, ali ne previše, Francuskinja je uspjela samo malo bolje parirati, ali nedovoljno dobro da pomrsi račune 22-godišnjoj Osječanki, koja će u sljedećem meču u Melboourne Parku igrati s domaćom igračicom Kimberly Birrell. Mlada Australka stigla je s pozivnicom i u 1. kolu pobijedila Španjolku Paulu Badose sa 6:4, 6:2. Još ekspresnija od Donne bila je 31. nositeljica Australian Opena, Omišanka Petra Martić. Ona je na startu pomela Britanku Heather Watson sa 6:1, 6:2 i sljedeća suparnica joj je Čehinja Marketa Vondroušova, koja je izbacila Ruskinju Jevgeniju Rodinu (6:3, 6:2).

I dok su hrvatske tenisačice igrale prve mečeve dana, prema našem vremenu oko jedan iza ponoći u ponedjeljak, lanjski finalist Australian Opena Marin Čilić imao je rezerviran večernji program u Melbourneu, što znači jutarnji u Hrvatskoj. Čilićev prvi suparnik bio je "zločesti dečko" svjetskog tenisa Bernard Tomić. Čilić je odigrao dobar meč u Margaret Court Areni i nakon dva sata i tri minute slavio sa 6:2, 6:4, 7:6 (3).

- Bio je ovo meč visoke kvalitete, nezgodno je igrati protiv Bernarda, jer ima sjajan osjećaj za loptu i kompletan je igrač koji te može razvući po terenu. Dobro je što sam završio na ovaj način. Prvi set sam lako dobio, a onda osjetio da je počeo igrati sve bolje i bolje. Srećom, tie-break trećeg seta je bio dobar - kazao je Čilić nakon prolaska u 2. kolo.

Tomić je u trećem setu vratio break zaostatka i zaprijetio Čiliću.

- Nisam bio loš u tim trenucima, ali je Tomić pogodio nekoliko neobranjivih udaraca i odigrao nevjerojatan gem. No, to je tenis, moraš se nastaviti boriti, i to sam učinio. Psihološki sam se dobro držao i dobro reagirao u tom trenutku - zaključio je sedmi tenisač svijeta, koji će u srijedu u 2. kolu igrati protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda, 81. tenisača svijeta.

McDonald je za široke mase nepoznat, ali ne i za Čilića.

- Trenirao sam s njim jednom, potkraj godine, imao je odličnu prošlu sezonu. Igra odlično s osnovne crte, ima sjajan retern, tako da će biti težak meč - analizirao je Marin sljedećeg suparnika, no koliko god suparnik bio dobar, siguran je u sebe.

- Moram nastaviti samo misliti o svojoj igri. Prošlogodišnji put do finala mi može pomoći da ponovno odigram odličan turnir - najavio je Čilić.

Ivana Liović
Nadal pričao, novinar zaspao
Rijetko, ali i to se događa. Nije lako u Melbourneu izdražati paklenu vrućinu, uz to još cijeli dan raditi, natezati se s rokovima i urednicima, onda još loviti izjave tenisača... Jedan novinar došao je na konferenciju za novinare nakon pobjede Rafaela Nadala i - zaspao. Talijanski novinar Ubaldo Scanagatta nakratko je “ubio oko”, a kad je Rafa to shvatio, nije se mogao suzdržati, nego se iskreno nasmijao.

- Znam da ste zatvorili oči kako biste se bolje fokusirali na ono što govorim! - kazao je Talijanu odlično raspoloženi Rafa Nadal.
Marin Čilić

hrvatski tenisač

Prvi put sam došao u Australiju kao oženjen čovjek. Možda mi to donosene neku sreću na terenu
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike