Sport
PREDSTAVLJEN NOVI TRENER "BROKERA"

Kujundžić nema prostora za inovacije
Objavljeno 12. siječnja, 2019.
Košarkaši Vrijednosnica Osijek u nedjelju (18 sati) u Gradskom vrtu ugostit će prvaka Cedevitu u osmini finala Kupa Hrvatske

Kao što je i najavljivao KK Vrijednosnice Osijek u petak je i službeno predstavio novog trenera. Domagoj Kujudnžić, 50-godišnji stručnjak iz Splita, preuzeo je momčad nakon Vladimira Krstića s kojim se klub rastao nakon četverogodišnje suradnje.


Novi trener jučer se predstavio u društvu sportskog direktora Renata Martinka, koji je naglasio da je s novim čovjekom na klupi potpisan ugovor na sljedeće dvije i pol sezone.


- Vjerujem da su iz suradnje s bivšim trenerom profitirale obje strane. Nakon neslaganja oko klupske strategije za predstojeće razdoblje došlo je do razlaza, a treneru Krstiću hvala za ove četiri godine i sretno u daljnoj karijeri. Kandidata za njegovog nasljednika bilo je dosta, doveli smo prvi izbor. Domagoj Kujundžić ima željene reference, iskustvo kako u vođenju ekipe, tako i u proizvodnji igrača. Kod nas bi trebao ostati najmanje do 2021. godine, naravno da se suradnja može i nastaviti - naglašava Martinko.
Nema vremena za velike promjene

Klub s novim trenerom planira na dulje staze, a to je jedna od činjenica koja se svidjela i splitskom stručnjaku.


- Prvi dojmovi su fenomenalni. Znao sam i ranije da se radi o dobro organiziranom klubu koji ima i odlične uvjete za rad. Spreman sam cijeli dan biti u dvorani s našim igračima kako bismo što brže svi skupa napredovali. Riječ je i o stabilnoj sredini gdje se treneri ne mijenjaju kao na traci. Evo, Krstić je na klupi bio četiri godine, skoro isto kao i njegov prethodnik, a to nije česta pojava ne samo u košarci, nego u sportu općenito. U četvrtak sam odradio prvi trening, upoznao igrače, koje sam pruočio i kroz snimke posljednjih utakmica - kaže Kujundžić, svjestan da mu vrijeme nije saveznik.


- Uvijek je tako kada dolaziš u novu sredinu u pola sezone. No, vidim da je momčad dobro trenirana, potentna, moj prethodnik napravio je kvalitetan posao. Prostora za neke inovacije nema previše, postulati koji su postavljeni provodit će se i dalje. Ne mogu sada sve okrenuti naglavačke i stavljati pred igrače nove zahtjeve, jer su već prve utakmice vrlo zahtjevne - naglašava trener koji će nakon dva zajednička treninga novu momčad imati prigodu upoznati i kroz utakmice. Ona u petak na papiru bi trebala biti lakša, iako je protiv Hopsija u igri prolaz u četvrtfinale Alpe Adria kupu.
Hrabro protiv Cedevite

U nedjleju "brokere" čeka obveza iz osmine finala Kupa Krešimir Ćosić. Da bi se stiglo do završnog turnira, treba prirediti senzaciju, jer je protivnik klub koji posljednjih godina uglavnom osvaja sve domaće trofeje. Cedevita u Gradski vrt (nedjelja, 18) jasno stiže kao apsolutni favorit.


- Najteži mogući suparnik, a jedino je neizvjesno u kakvom će sastavu Cedevita doći u Gradski vrt. Imaju širok i kvalitetan kadar, mogu mnogo kombinirati, stoga ćemo tek uoči utakmice vidjeti što nas čeka. Pitanje je i u kakvom ćemo mi biti stanju, jer igramo dvije utakmice u 48 sati, a preko tjedna bilo je i dosta problema s obzirom na to da se pojavila viroza u svlačionici. Vjerujem da ćemo ipak biti kompletni, a nastojat ću s rotacijama sačuvati svježinu za oba suseta, priželjkuje Kujundžić, koji će protiv Cedevite imati i debi u HT Premijer ligi slijedećeg petka.


- Želja, kako kluba tako i moja, jest pobjeđivati. Nakon što odradimo dvije uvodne utakmice čeka nas nastavak u HT Premijer ligi. Raspored nije idealan, jer u goste nam dolaze ekipe iz vrha, ali pokušat ćemo sačuvati poziciju koja vodi u doigravanje - smatra
novi trener, koji sa sobom i nije doveo nove suradnike.


Novina ipak ima, pa će tako Kujundžiću prvi asistent biti Marko Mandić, bivši košarkaš osječkog prvoligaša koji je u klubu do sada bio zadužen za mlađe kadete. Ostatak stožera je nepromijenjen (Boris Andrlon, Ivan Barišić), kao i igrački kadar kojeg zajedno s Kujundžićem čeka mnogo izazova u nastavku sezone.


Nino Benčina
OSIJEK ČETVRTA SAMOSTALNA POSTAJA
 
Novi trener košarkaša s Drave rođen je 1969. godine, a posljednje 22 bavi se trenerskim pozivom. U matičnom Splitu vodio je mlađe kategorije, s kadetima je prije pet godina bio i državni prvak. Ulogu pomoćnika prve momčadi imao je kod Slobodana Subotića i Ivice Skelina, a prvi suradnik bio je Subotiću i dok je vodio Cedevitu. U samostalne vode otisnuo se kao trener Omiša, potom je mostarski Student uveo u elitni BiH razred. Prošlu sezonu započeo je kao trener sinjskog Alkara, gdje se zadržao uvodnih sedam kola, nakon čega je došlo do sporazumnog raskida.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike